THE KOÇ SCHOOL

2016 Mezunları Yurt Dışı Üniversite Yerleşim Başarıları

2016 mezunlarının yurtdışı üniversite başvuru sonuçları kesinleşti. IB diploma programı sonuçlarında da gördüğümüz üzere, eğitimlerine yurt dışında devam etmeyi tercih eden 147 öğrencimizin güçlü akademik alt yapıları, ders dışı etkinlik ve sosyal sorumluluk projeleriyle üniversite başvurularında gösterdikleri azim ve enerji birleştiğinde, gerçekten gurur duyulacak bir tablo ortaya çıktı.

Yurt içi üniversite sonuçlarının henüz belli olmamasına rağmen, 2016 mezunlarının eğitim yılları boyunca gösterdikleri akademik başarılara ek olarak YGS’de gösterdikleri performansı göz önünde bulundurursak, Ağustos ayında da yine etkileyici yurt içi yerleşim ve burs rakamları açıklayacağımızı da tahmin ediyoruz.

Prestijli üniversitelerin her geçen gün daha da azalan kabul oranlarına baktığımızda, 2016 mezunlarının yurt dışı üniversite kabul sonuçları özellikle etkileyici:

Stanford University (%4.6 kabul oranı)
Harvard University (%5.2 kabul oranı)
Yale University (%6.2 kabul oranı)
Massachusetts Institute of Technology – MIT (%7.8 kabul oranı)
University of Chicago (% 7.8 kabul oranı)
Vanderbilt University (%8.8 kabul oranı)
Brown University (%9 kabul oranı)
University of Pennsylvania % 9.4 kabul oranı)
Dartmouth College (% 10.5 kabul oranı)
Northwestern University (% 10.7 kabul oranı)
Cornell University (%13.9 kabul oranı)
Duke University (%11 kabul oranı)
Johns Hopkins University (% 11.5 kabul oranı)
Rice University (%14 kabul oranı)
Tufts University (%14 kabul oranı)

Ayrıca, Hazırlık sınıfından on birinci sınıfa kadar okulumuzda eğitim gördükten sonra Ermenistan’da United World College’da eğitimine devam eden bir öğrencimiz tam burslu olarak kabul oranı %6 olan Columbia University’ye kabul edildi.

Prestijli üniversitelerde eğitimlerine devam edecek 2016 mezunlarımız arasında Boston University ve Babson College’a gidecek olan dört ve New York University’ye devam edecek olan 6 öğrencimiz bulunuyor. Aralarında dünya çapında tanınan Tisch School of the Arts for Film’den kabul alan iki öğrencimiz de yer alıyor. Üç öğrencimiz Penn State, bir öğrencimiz Purdue University, iki öğrencimiz George Washington University ve bir öğrencimiz de Georgia Institute of Technology’de eğitimlerine devam edecekler. University of California gibi çok iyi bir eğitim kurumuyla üstün bir eğitim sistemine sahip California’ya ilginin arttığını gözlemledik. Bu kapsamda, bir öğrencimiz Berkeley’deki University of California, üç öğrencimiz UCLA, iki öğrencimiz San Diego’daki University of California ve bir öğrencimiz de Davis’teki University of California’da yüksek öğrenim görecek. Ayrıca, dört mezunumuz Urbana’daki University of Illinois, bir öğrencimiz Boulder’deki University of Colorado ve üç öğrencimiz de Fordham University yolcusu. Worcester Polytechnic Institute, Madison’daki University of Wisconsin, University of San Francisco, Michigan State University ve University of Southern California’da da birer öğrencimiz üniversite eğitimi alacak.

Sonbahar döneminde 147 öğrencimiz yurt dışında üniversite eğitimi görmek üzere kayıtlarını yaptırmış bulunuyorlar. Yurt dışında eğitim görecek öğrencilerimiz içerisinde büyük çoğunluk ABD’yi tercih ederken, sıralamada bu ülkeyi 31 öğrencimiz ile İngiltere takip ediyor. Ayrıca, tercihini bu yönde yapan 14 öğrencimizle birlikte İtalya bir sürpriz yaparak aynı sıralamada üçüncü ülke oldu. İtalya’yı seçenler içerisinde 10 öğrencimiz Milano’da bulunan ve işletme, siyaset bilimi ve ekonomi alanlarında uluslararası şöhrete sahip olmasının yanı sıra makul bir eğitim ücreti uygulayan Bocconi’de eğitim görecek. Bunlara ek olarak ilk defa bu sene bir öğrencimizin Roma’daki University Tor Vergata’da mühendislik eğitimi görmeye hak kazandığını belirtmek isteriz. Bunun dışında, on öğrencimiz Kanada’da üniversite öğrencisi olmayı tercih etti. Dört öğrencimizi McGill University, iki öğrencimiz University of Toronto, iki öğrencimiz University of British Columbia’ya uğurlarken Queens University ve Guelph University’de de birer öğrencimizin eğitim göreceğini sizinle paylaşmak isteriz. Ayrıca, Almanya’da üniversite öğrencisi olacak iki öğrencimizden biri Carl Benz School of Engineering’de okuyacak. Bu sene Avusturya’ya iki, Hollanda’ya üç, İsviçre ve İsrail’e de birer öğrencimizi gönderiyoruz.

Öğrencilerimizin alan ve ülke seçimleri konularında tercih çeşitliliğini görmek de bizi çok mutlu etti! Konaklama yönetimi alanında eğitim görmek isteyen iki öğrencimizden biri Lozan’da bulunan dünyanın en iyi otelcilik okulu Ecole Hoteliere’de, diğer öğrencimiz ise Viyana’da konaklama yönetimi ve mutfak sanatları eğitiminde öne çıkan Modul University’de yüksek öğrenimine devam edecek.

Öğrencilerin yalnızca IB sonuçlarıyla değil, aynı zamanda MEB programıyla da İngiltere’deki üniversiteler tarafından değerlendirilmesine yönelik temas ve girişimlerin sonucunda İngiltere’den alınan sonuçlar da çok etkileyici. Önümüzdeki sene University of Nottingham’da sekiz, Architectural Association School of Architecture’da (AA) iki, Central St. Martin’de iki, Newcastle University’de de iki mezunumuz eğitimlerine başlayacak. Newcastle yolcusu bir öğrencimiz, çok büyük bir başarıya imza atarak 38 puan aldığı IB diplomasıyla tıp öğrenimi görmeye hak kazandı. Ayrıca, Londra’daki Kings College’a üç, University College’a iki, University of Exeter’e iki, University of Sheffield’a iki, University of Bath, University of East Anglia, University of Warwick, University of Surrey, University of Westminster, University of Manchester, Royal Holloway, University of London, City University ve University of Kent’e de birer öğrencimiz kabul edildi.

Yüksek burs oranlarıyla Amerika’ya kabul edilen öğrencilerimiz de Haverford College, St. John’s College, Harvard University, Vanderbilt University, University of Rochester, Drexel University, Case Western Reserve, Connecticut College ve Davidson College gibi prestijli okullarda eğitimlerine devam edecekler. Ayrıca, Northeastern University, Emory University, University of Chicago, Pratt Institute, McGill University, Bocconi University ve University of British Columbia gibi saygın kurumlardan üstün başarı bursu almaya hak kazanan öğrencilerimiz bulunuyor.

Bu başarıların yanı sıra, VKV Koç Özel Lisesi mezunlarının görsel sanatlar alanındaki yetenekleri de göz kamaştırıcı. AA ve Londra’da bulunan University of Arts’a kabul edilen iki öğrencimizden başka, üstün nitelikli bir animasyon programına katılmak üzere New School’a (Parsons) dört, Ringling School of Art and Design’a da bir öğrencimizi yolcu ediyoruz. Son olarak, Rhode Island School of Design, School of Art Institute of Chicago ve Savannah School of Art and Design gibi kurumlarda da birer öğrencimiz eğitim görmeye hak kazandı.