THE KOÇ SCHOOL

yeryüzünün
Fazıl Hüsnü Dağlarca

Sevgili Gençler,

VKV Koç Özel Lisesi 10. Suna Kıraç Liseler Arası Öykü Yarışması’nın bu yılki teması “sınır”.

Sınırlara ihtiyacımız olduğu algısıyla büyüdük. İlk sınırlarımız benliğimizi korumak için ördüğümüz duvarlardı. Bu algı o kadar yerleşti ki belleğimize, varlığımızı iki biçimde konumlandırıyoruz artık, Murathan Mungan’ın deyişiyle ya dışında kalıyoruz o görünmeyen “çember”in ya da içinde. Peki, ruhumuzu ancak bir bedenin içinde duyumsayabiliyor olmak? Bir sabah bambaşka bir bedende uyandırırken Samsa’yı, bu bunalımı tartışmıyor muydu Kafka? Peki ya sokakların, mahallelerin, şehirlerin, ülkelerin sınırları?

Bu yıl “sınır” ve çağrışımlarını içeren öykülerinizi merakla bekliyoruz. Sizleri, Orhan Veli’nin sözünü ettiği o “her şeyi söylemenin mümkün olduğu yer”i bulmaya, dilin aklımızı çevreleyen doğal sınırlarını zorlamaya davet ediyoruz.

VKV Koç Özel Lisesi

Edebiyat Bölümü