THE KOÇ SCHOOL

Koç Okulu: 2018-2019 Anasınıfı Başvuru Süreci

Koç Okulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Anasınıfı Başvuru Süreci

Başvuru Koşulları:

Anasınıfına 1 Ocak 2013 – 31 Aralık 2013 doğumlu öğrenciler, okula hazırbulunuşluklarının değerlendirileceği bir görüşme sürecinden sonra kura yolu ile alınacaktır.

Diğer yaş aralıkları için aşağıdaki “Önemli Bilgilendirme” kısmını okuyunuz.

Anasınıfı Kontenjanı:

80 Öğrenci (40 Kız, 40 Erkek )

Randevu Alımı:

Aday öğrenci görüşmeleri için başvurular, 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında okulumuzun web sitesinde “Hızlı Erişim” kısmında açılacak olan bağlantıdan online olarak  yapılacaktır.

Görüşme Tarih ve Saatleri:

Aday öğrenci görüşmeleri 05-23 Mart 2018 tarihleri arasında, online randevu sisteminde belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.

Kura Çekimi:

Okulumuzda noter huzurunda 28 Nisan 2018 Cumartesi günü saat  10:00 da yapılacaktır.

Kesin Kayıt:

Kura sonuçlarına göre kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi aynı gün okul içindeki panolarda ve okulun web sayfasından yayınlanacaktır.

Kesin kayıtlar aşağıdaki tarihlerde yapılacaktır:

4, 5, 6 Haziran 2018, saat 09:30 – 15:00 (Asıl)

7, 8 Haziran 2018,  saat 09:30 – 15:00 (Yedek)

Okul Tanıtım Toplantıları:

15 Aralık 2017 Cuma günü 14:30-16:30 saatleri ve 17 Şubat 2018 Cumartesi günü 11:00-14:00 saatleri arasında yapılacak ve okul gezdirilecektir. Okul günlerinde öğrencilerimizin güvenliği ve okul işleyişini korumak amacıyla bu tarihler dışında okul tanıtım talepleri kabul edilmeyecektir.

Mekan Tanıtımı:

Dileyen velilerimiz, aday öğrencilerimizin görüşmelerinin yapılacağı mekanı öğrenciyle beraber  12-13 Şubat 2018 tarihleri içerisinde  10.00-10.20 veya 12.00-12.20 saatleri arasında ziyaret ederek çalışma yapılacak ortamı görebilirler. Önceden yapılacak ziyaret, çocuğunuzun ortamı bilerek gelmesine ve  kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olacaktır.

Önemli Bilgilendirme:

26 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre;

Kayıt zamanı ve kayıt yaşı

MADDE 11 –

(5) Okul öncesi eğitim kurumlarında okula kayıt:

1. a) Anaokulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 ayını tamamlayan ve 66 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır.
  2. b) Ana sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 48 ayını dolduran ve 66 ayını doldurmayan çocuklar kaydedilir. Ancak bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda 36-47 ay arası çocuklar da ana sınıfına kaydedilebilir.
  3. c)(Değişik: 23/10/2014 tarihli ve 29154 sayılı R.G.)Velisinin yazılı talebi veya sağlık raporu doğrultusunda ilkokula kaydı bir yıl ertelenen çocuklar okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikle kaydedilir.

(6) İlkokula kayıt:

1. b) Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.

Yukarıdaki yönetmelik maddeleri doğrultusunda;

48-56 ay arası aday öğrenci başvuruları, anasınıfı kontenjanı dolmadığı takdirde kabul edilebilecektir.  Bu yaş grubunda yer alan öğrencilerin gelecek sene anasınıfı başvuru hakları saklı tutulacaktır.

Anasınıfı kontenjanı dolmadığı takdirde, 26 Şubat 2018 tarihinde bu yaş grubundaki öğrenciler için  başvuru ekranı açılacaktır. Bu tarihten önce kontenjan durumu ile ilgili bilgi istenmemesi rica olunur.

ANASINIFI ADAY GÖRÜŞME SÜRECİ

Görüşme Süreci:

Aday öğrenci görüşme süreci, öğrencinin gelişim yönünden okula hazırbulunuşluğunu gözlemlemek amacıyla yapılandırılmıştır. Bu görüşmede aday öğrenciler; grup gözlemi ve bireysel görüşmeyi içeren bir saatlik gözlem sürecine katılmaktadırlar.

Grup Gözlemi:

Aday öğrenci grupları; anasınıfı öğretmenleri ve rehber öğretmenler tarafından sınıf ve oyun ortamında gözlemlenmektedir.

Bu süreçte aday öğrencilerin kendi yaş dönemi gelişim özelliklerine ve anasınıfı seviyesine uygun hazırbulunuşluğa sahip olmaları beklenmektedir. Bu kapsamda aday öğrencilerin;

Akademik ve bilişsel olarak;

• Akademik ortama uyum sağlayabilmeleri,
  • Belirli bir süre dikkatlerini toplayabilmeleri,
  • Masa başı faaliyetleri süresince yerlerinde oturabilmeleri,
  • Yapılan çalışmalara katılabilmeleri,
  • Temel kavramsal bilgilere sahip olmaları,

Sosyal duygusal olarak;

• Görüşme ortamına geldiklerinde ebeveynlerinden rahat bir şekilde ayrılarak sürece katılabilmeleri,
  • Sürece dahil olduktan sonra, çalışma sona erene kadar görüşme ortamında kalarak çalışmaları tamamlayabilmeleri,
  • Olumlu/olumsuz duygu ve düşüncelerini uygun yollarla ifade edebilmeleri,
  • Grup ile birlikte olmanın gerektirdiği kurallar ve  sınırlara  uygun hareket edebilmeleri, beklenmekted

Bireysel Görüşme:

Aday öğrencilerin bilişsel hazırbulunuşluklarının gözlemlenebilmesi amacıyla yapılandırılmıştır. Öğrenciler bu süreçte rehber öğretmenlerle birebir çalışmaktadırlar.

Grup gözlemi ve bireysel görüşmelerle ilgili olarak;

• Okulumuzun öğretim dili Türkçe olduğundan bütün değerlendirmeler Türkçe uygulanacaktır
  • Süreçte beklenilen yaş dönemine uygun gelişimsel özellikler ve okula hazırbulunuşlukla ilgili detaylara aşağıdaki broşürlerden ulaşabilirsiniz:

Anasınıfı Gelişim Özellikleri

Okula Hazırbulunusluk