THE KOÇ SCHOOL

Meslekler Günü 2018 Mezun Daveti – 28 Şubat 2018

Sevgili Mezunlarımız;

Gençlerin yaşamları içerisinde alacakları önemli kararlarından biri, sahip olacakları mesleği belirlemeye yönelik olan karardır. Öğrencilerimizin gelecekte başarılı ve mutlu bir olabilmeleri için bu önemli kararlarına destek olmak biz eğitimcilerin önemli sorumluluklarındandır.

Koç Lisesi’nde; öğrencilerin bilinçli mesleki tercihler yapmalarına destek olabilmek için bildiğiniz gibi her yıl “Meslekler Günü” etkinliği düzenlemekteyiz.

Bu yıl 25.si düzenlenecek olan ve 30 farklı mesleğin tanıtılacağı Meslekler Günü etkinliğinin amacı; öğrencilerin bir mesleği, akademik program, eğitim, üniversitelerde sosyal yaşam, çalışma koşulları ve iş olanakları açısından derinlemesine tanımalarıdır.

“Meslekler Günü” nde,  tanıtımı yapılacak her mesleğe ait bir meslek odası bulunmaktadır. Açılan meslek odalarına; bir öğretim görevlisi, alanda çalışan bir kişi ve o alanda eğitim  gören bir  üniversite öğrencisi davet edilmektedir.

Etkinlik; 45’er dakikalık 2 ayrı oturum olarak gerçekleştirilmektedir. Oturumlarda konuklarımızın öncelikle kendi alanlarının kısa bir tanıtımını yapmaları ve daha sonraki süreci karşılıklı sohbet ortamında soru cevap şeklinde değerlendirmeleri beklenmektedir. Konuklarımızın alan tanıtımı için kullandıkları süreyi kendi aralarında eşit olarak paylaşmaları öğrencilerin mesleği birçok yönden tanımaları açısından yararlı olacağı düşünülmektedir. Her oturumda öğrenci grubu değişeceği için; bilgilendirme ikinci oturumda da tekrar edilir.

Meslekler  Günü’nün organizasyonu Koç Okulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü tarafından yapılmaktadır. 25. Meslekler Günü hakkında detaylı bilgi almak ve katılım isteğinizi belirtmek için Rehberlik Bölümünden Fatoş KÖKMEN ile (fatmak@koc.k12.tr) iletişime geçebilirsiniz.

Okulumuzun mezunları olarak sizlere, bu organizasyona vereceğiniz destek için şimdiden teşekkür ederiz.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü

* Alanda çalışan olarak organizasyonumuza katılacak olan konukların yaptıkları işle ilgili eğitim almış olmaları beklenmektedir.

1. Geleneksel Meslekler Günü Programı

Tarih: 28 ŞUBAT 2018 Çarşamba