The Koç School

THE KOÇ SCHOOL

Koç Okulu Covid-19

Koç Okulu Covid-19 Güncellemeleri 

30 Ocak 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü’nün o tarihte Yeni Koronavirüs olarak adlandırdığı salgın sebebiyle “uluslararası kamu sağlığı acil durumu” ilan etmesinin ardından, tüm Koç Okulu Ailesi’nin güvenliğini sağlamak amacıyla Acil Durum Yönetimi devreye girmiştir. Acil durumlara hazırlık, önlem ve uygulamalarımız resmi kurumlar (TC Sağlık Bakanlığı, TC Milli Eğitim Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü), VKV Sağlık Kuruluşları ve Koç Holding gibi çeşitli paydaşlarımızın veri, öneri ve görüşleri ışığında gerçekleşmektedir. Bu sayfada Koç Okulu’nun Covid-19 ile ilgili bilgilendirmeleri ve Acil Durum süreçleriyle ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Covid-19 Hakkında

Covid-19 ilk defa Aralık 2019’da, Çin’in Wuhan şehrindeki deniz ürünleri ve canlı hayvan satan bir markette çalışan ve aynı günlerde bu marketi ziyaret eden kişilerde akciğer enfeksiyonu (pnömoni) bulgularının tespit edildiğinin açıklanması ile gündeme gelmiştir. Hastalardan alınan örneklerin incelenmesi sonucunda, hastalığa neden olan virüsün SARS (2002) ve MERS (2012) gibi Koronavirus ailesinden olduğu anlaşılmış ve virüse Yeni Koronavirüs 2019 (2019-nCoV) adı verilmiştir. 11 Şubat 2019’da adı Covid-19 olarak güncellenmiştir.

Hastalık, 2-14 gün süren bir kuluçka süresinden sonra birden başlayan yüksek ateş (39 derece ve üzeri), öksürük ve nefes darlığı ile karakterlidir. Bazı hastalarda boğaz ağrısı ve burun akıntısının da olduğu görülmüştür. Hastalık genellikle orta-ağır bir klinik seyir göstermektedir. Ağır hastalanan ve vefat edenlerin büyük kısmı ileri yaştaki (>65y), altta yatan hastalıkları (akciğer hastalıkları, organ yetmezlikleri, kanser, diyabet, bağışıklık baskılayan hastalıklar) olan kişilerden oluşmaktadır.

  • Covid-19 ile ilgili detaylı bilgilendirmelere bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
  • DSÖ tarafından sık sık güncellenen durum raporlarına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Koç Okulu Covid-19 Acil Durum Eylem Süreci

Koç Okulu Acil Durum Yönetimi ekibi güncel gelişmeleri ve resmi kurumların bilgilendirmelerini yakından takip etmekte ve çalışmalarını Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları ile koordineli bir şekilde sürdürmektedir.

Covid-19 pandemisi acil durumu ile ilgili alınan aksiyonlar ve çeşitli paydaşlara yapılan bilgilendirmeler aşağıda sıralanmıştır.

 

Koç Okulu olarak planlarımızı, aksiyon süreçlerimizi ve bilgilendirmelerimizi eğitim kurumlarının kullanımına açık bir şekilde yayınlamaktayız. Tüm dünyadaki eğitimcilerin bizlerle benzer süreçleri yaşadıklarını farkındayız; öneri, paylaşım ve referans isteklerinizi kurumsaliletisim@koc.k12.tr adresine iletebilirsiniz.

Koç Okulu Uzaktan Eğitim Programı

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın, 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de teşhis edilen ilk Covid-19 vakasını açıklamasının ardından, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı 16 Mart 2020 tarihinden başlamak üzere ilk ve orta dereceli okulları, öğrenciler için ara tatil öne çekilerek, 1 hafta süre ile tatil edilmiştir. T. C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 25 Mart 2020 tarihli açıklamasına istinaden, tüm okulların 30 Nisan 2020 tarihine kadar kapalı kalması ve uzaktan eğitime devam edilmesi kararlaştırılmıştır. Koç Okulu olası resmi kurumlardan konu ile ilgili gelişmeleri titizlikle takip etmektedir.

Okulların kapalı olduğu süreçte öğrencilerimizin bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine devam edebilmeleri için, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklayacağı uzaktan eğitim araçları dışında, Koç Okulu da çeşitli dijital platformlar aracılığıyla eğitim öğretim süreçlerinin zenginleştirilmesine yönelik hazırlıklar yapmıştır.

23 Mart 2020 tarihinde başlayacak olan Koç Okulu Uzaktan Eğitim Programı ile ilgili okul bazında bilgilendirmelere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

 

GÜNCELLEME: Koç Okulu Uzaktan Eğitim Programı ile ilgili güncel program ve duyurulara Uzaktan Eğitim sayfasından ulaşabilirsiniz.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bültenleri

Koç Okulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü tarafından, öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımız için hazırlanan bültenlere bu bağlantıdan ulaşılabilir.

İdari Faaliyetler

Pandemi sürecinde idari kadromuz için haftalık çalışma programları oluşturulmuş, tüm idari personelimiz kampüsten ve/veya uzaktan çalışarak Pazartesi-Perşembe günleri 08:00-16:00 ve Cuma günü ise 08:00-14:00 saatleri arasında çalışmalarına devam etmektedir. İlgili birimlere web sitemizin İdari Bölümler kısmında bulunan e-posta adreslerinden, dahili telefon numaralarından veya santralden (02165856200) ulaşabilirsiniz.