The Koç School

THE KOÇ SCHOOL

Koç Okulu ve ide okulları İş Birliği ile Çevrim İçi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Paylaşım Buluşmaları

Pandemi nedeniyle tüm eğitim sistemi yepyeni bir sürece girdi ve çevrim içi platformlara taşınmak zorunda kaldı. Bu süreçte rehberlik çalışmalarının da çevrim içi araçlara uyarlanması ihtiyacı doğdu. Ümidimiz bu zorlu şartların bir an evvel bitmesi yönünde olsa da bu platformların hayatlarımızda yer almaya ve kolaylaştırıcı olmaya devam edeceğini ön görebiliyoruz.

Bu bağlamda sınıf/grup etkinliklerinde öğrencilerimize daha etkili ulaşabilmek öğrencilerimizi sürece dahil edebilmek, duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilmelerini sağlamak için rehberlik etkinliklerini dijital platforma nasıl taşıyabileceğimizi, meslektaşlar arası paylaşıma açmak istedik.

Koç Okulu ve ide okulları olarak, Tüm dünya böylesine bir süreçten geçerken işimizi en iyi şekilde yapmak için meslektaşlarımızla dayanışmanın, ortak akılla düşünmenin ve birbirimizden beslenmenin bizlere katkı sağlayacağına inanıyor, bu ortak amaçla projeye katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Takvim:

Haziran Ayı Programı:

Projeye konuşmacı olarak katılmak:

Bu buluşmalarda amacımız Türkiye’nin çeşitli özel ve devlet okullarında yürütülen rehberlik ve psikolojik danışma faaliyetlerini bir platformda buluşarak paylaşmaktır. Pandemi döneminde rehberlik saatlerimizi daha verimli ve etkileşimli hale getirmek için ürettiğiniz rehberlik etkinliği örneklerinizi bu buluşmalarda meslektaşlarınıza sunabilirsiniz.

Bu sunumlarda;

  • Padlet, Wordwall, Menti vb. gibi uygulamaları içeren çalışmaları
  • Yaptığınız başarılı uygulamaları
  • Projeleri
  • Atölye çalışmaları
  • Veli, öğretmen ve idarecilere yönelik uygulamaları paylaşabilirsiniz.

Paylaşacağınız bu çalışmalarda özel bir şablon bulunmamaktadır. Sunacağınız çalışmalar tamamen kendi üretiminiz olabileceği gibi, farklı kaynaklardan yararlanılarak çevrim içi eğitime uyarlanmış çalışmalar da olabilir. Sunduğunuz içeriğin ve uygulamaların hukuki / etik ilkelere uygun ve kaynağa atıfta bulunularak paylaşılması önemlidir. Sorularınız için cevrimicipdr@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

*Haziran ayı için konuşmacı başvuruları sona ermiştir.

Projeye dinleyici olarak katılmak:

Program kapsamındaki oturumlara dinleyici olarak katılmak isteyen meslektaşlarımızın 28 Mayıs 2021 gününe kadar kayıt formunu doldurmalarını rica ederiz. Program çerçevesinde içerikler ve konuşmacılar belirlendiğinde,  kayıt için ön kayıt yaptıranlara e-posta ile bilgilendirme yapılacak ve seçecekleri sunumlar için kayıtları alınacaktır.