Hayal Atölyesi: Koç Okulu Lise ve İlkokul öğrencileri, oyun dolu hayalleri gerçeğe dönüştürdü!

Bir ağaç kovuğundan, bir dinozorun sırtından belki de bir fasulyenin upuzun dallarından bambaşka bir dünyaya ulaştığınızı hayal ettiniz mi hiç? Bu serüvenlerin gerçek hayatta da yaşanması hoş olmaz mıydı? Ya çocuklara hayallerinin sorulduğu, bu hayalleri gerçekleştirme fırsatının verildiği, eğlenerek öğrendikleri bu yer; günlük yaşamlarının üçte birini geçirdikleri okul olsa? Bir başka deyişle çocukların hayal kurabilecekleri, kendi oyun alanlarını özgürce tasarlayıp gerçeğe dönüştürebilecekleri bu dünya, okuldaysa? Hatta o ağaç kovuğuna saklanan çocuklar bir an için okulda olduklarını unutsalar… Bu durumda da öğrenmeyi sürdürmek mümkün olur mu? Hayal, eğlence, oyunla arasındaki aşılmaz gibi duran paravan kalktığında okul, çocuklar için nasıl bir yere dönüşür? Peki, ya çocukların hayal dünyalarını, tasarımlar aracılığıyla okulda gerçeğe dönüştürme fikrine ne dersiniz? Koç Okulu Lise öğrencileri, bu sorulardan yola çıkarak oluşturdukları projeyle çocukluklarını geçirdikleri ilkokulda öğrencilere hayaller ve oyunlarla dolu bir dünyanın kapısını araladı.

Tüm ilkokul öğrencilerine yapılan anket sonucunda, tasarımların genel özellikleri belirlendi. Ankete göre çocukların yüzde 14’ü Hayal Atölyesi’nde resim yapmak, yüzde 13’ü ise kutu oyunlarıyla oynamak, kitap okumak ve dans etmek istiyor. Tasarım özelliklerinin belirlenmesinin ardından 4. sınıf öğrencileriyle tasarımın ne olduğunu ve hayatımızdaki etkisini anlatan bir çalıştay gerçekleştirildi. “Düşle & Çiz” atölye çalışmasıyla yaratıcı öneriler kağıda döküldü. Daha sonra anketteki istekler de göz önünde bulundurularak oyun alanı önerileri geliştirildi. Projenin son basamağı olarak oyuna, oyuncağa ve hayallere gönül veren Sunay Akın’ın kapısı çalındı. Proje tüm detaylarıyla paylaşıldı ve geliştirilmesi konusunda yaratıcı fikirler havada uçuştu… Sınırları kaldıran bu paylaşımın ardından sıra hayallerin gerçekleştirilmesine geldi! 12 Eylül 2017, Salı günü okula gelen ilkokul öğrencileri, zemin kata kaydırakla inebilecekleri, kitap okurken sallanabilecekleri, oyun ortamında öğrenebilecekleri mekanları ve enstalasyonları gördüklerinde gözlerine inanamadılar. Oryantasyon günlerini takiben öğrencilerin tasarımlarla etkileşimini gözlemledikten sonra, gerekirse kurallarını da beraber koyacakları mekanlarında tüm öğrencilere mutlu bir eğitim yılı dileriz!