Aday Öğrenci Süreçleri

İlkokul

Koç Okulu İlkokul’a öğrenci alımları Ana Sınıfı, 1. Sınıf ve 3. Sınıf seviyelerinden yapılmaktadır. Ana sınıfına ve 1. Sınıfa noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile, 3. Sınıfa ise Koç Okulu için Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış sınav aracılığı ile öğrenci alınır. 2. ve 4. sınıflara öğrenci alınmamaktadır. Okul Tanıtım Günleri ve Kayıt Takvimi Koç Okulu web sitesinde duyurulmaktadır.

Ortaokul

Koç Okulu Ortaokul’a öğrenci alımları 5. Sınıf seviyesinden yapılmaktadır. 5. Sınıfa kayıt olacak öğrenciler, Koç Okulu için Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış sınav ile belirlenir. 6, 7 ve 8. sınıflara öğrenci alınmamaktadır. Okul Tanıtım Günleri ve Kayıt Takvimi Koç Okulu web sitesinde duyurulmaktadır.

Lise

Koç Okulu, Lise’ye öğrenci alımları Hazırlık sınıfı ve 9. sınıf seviyelerinden yapılmaktadır. 10, 11, ve 12. sınıflara öğrenci alınmamaktadır.

Lise Hazırlık sınıfına kayıtlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS sınavı sonucu ile, sınavın ardından hazırlanan kayıt takvimi ve kılavuzuna uygun şartlar dahilinde gerçekleşir.

2020-2021 eğitim yılı için liseye Türkiye genelinden en düşük 1,31/erkek – 1,5/kız yüzdelik dilim aralığında 80 öğrenci ve transfer sınavı ile 9. sınıfa 21 öğrenci alınmıştır. Koç Okulu, Ortaokul’dan mezun olan 159 öğrenci liseye devam etmektedir.

Lise 9. sınıfa açık kontenjan olması durumunda kontenjan dahilinde öğrenci alınmakta olup, başvuru koşulları Koç Okulu web sitesinde duyurulmaktadır.

Aşağıdaki iki koşuldan sadece birine sahip olan adaylar 9. sınıfa nakil için başvurabilir:

• 2019-2020 ders yılında LİSE HAZIRLIK sınıfında okumuş, 9. sınıf öğrencisi olmaya hak kazanmış, derslerin başladığı günden bittiği güne kadar geçen süre içerisinde disiplin cezası almamış öğrenciler
  • Öğrenimini yurt dışında sürdürüp, Türkiye’deki okulların 9. sınıfına devam edebileceğine dair DENKLİK BELGESİ alan öğrenciler

LSG sınavı ile Lise Hazırlık sınıfı kayıtlarında takdir edilen burslarda, ihtiyaç ve başarı birlikte değerlendirilmektedir. 9. sınıf nakil kayıtlarında burs imkanı bulunmamaktadır.

Başvuru koşulunu sağlayan adaylar okul web sitesi üzerinden başvuruda bulunurlar. Başvurular doğrultusunda aday öğrencilerin okulun gerçekleştirdiği Türkçe sınavına girmesi ve İngilizce yeterliliklerini beyan etmek üzere Duolingo İngilizce Testi sonuç belgelerini iletmeleri beklenir. Türkçe sınav sonucu ve Duolingo skorunun toplamı en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve açık kontenjan sayısı kadar öğrenci kayıt hakkı kazanır.

• Türkçe sınavı VKV Koç Özel Lisesi tarafından Ağustos ayı sonunda yapılır. Sınavda 9. sınıf beklentilerini karşılayacak anlama ve yazma yeterliliği; okuduğunu anlama, yorumlama ve yazma becerilerine yönelik sorular ile değerlendirme yapılır. Sınav klasik sınav biçiminde uygulanır ve süresi 80 dakikadır. Türkçe sınavından barajı aşmak için 100 puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.
  • İngilizce yeterliliği için öğrencilerin Duolingo İngilizce sınavına girip sınavdan en az 110 puan alması gerekir. TOEFL IBT, IELTS/General, IELTS/Academic vb. diğer sınav sonuçları kabul edilmemektedir. Okulumuz Duolingo sınavının kayıtları, düzenlenmesi ya da sonuçları ile ilgili hiçbir sorumluluk almamaktadır. Sınav sonucunun kayıt esnasında iletilmiş olması esastır.

Daha detaylı bilgi almak için Koç Okulu, Lise Öğrenci İşleri’ne 02165856200’dan dahili 6216 veya 6459 numaralarından ulaşabilirsiniz.