Felsefe, Din Kültürü & Ahlak Bilgisi

Bölümün temel hedefi; araştıran, sorgulayan, yeni fikirler üreten, faklı bakış açılarına sahip, hoşgörülü, ulusal ve uluslararası ortamlarda kendilerini başarıyla temsil edebilen bireylerin yetişmesi için gerekli olan akademik koşulları sağlamaktır.

Bölümde MEB öğretim programları uygulanır ve dersler IB programının kazanımları ile desteklenir. Felsefe dersi MEB 11 ve IB 12. sınıf seviyelerinde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 9, 10, 11, 12. sınıf seviyelerinde zorunlu, Psikoloji 10, 11 ve 12. sınıflarda, Sosyoloji, Mantık, Demokrasi ve İnsan Hakları dersleri ise 11 ve 12. sınıf seviyelerinde seçmeli olarak okutulur.

Tüm derslerde hedeflere ulaşmak için sistemli okuma, yazma, metin karşılaştırma, tartışma,  film, belgesel, fotoğraf, karikatür ve sanat eserlerini analiz etme ve yorumlama yöntemleri kullanılır. Öğrencilerin ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalara katılmaları teşvik edilir.

Üniversite sınavlarına hazırlık amacı ile her ders programına yönelik ilgili testlerin çözümü ve soru analizlerine yer verilerek öğrencilerin akademik alt yapılarına destek verilir.

Felsefe grubu/Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü’ne Lise B Blok 219’dan, dahili 6227’den ulaşılabilir.

Bölüm derslerinin öğretim programlarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir: