Fizik

Koç Okulu Fizik Bölümü olarak amacımız; yaşadığı evreni ve yasalarını anlayabilen, bunları sorgulayabilen, bilimsel araştırma yöntemlerini ve metotlarını doğru uygulayabilen, değerlendirme yaparak uygulanan yöntemleri geliştirebilen, etik değerlere saygılı,  dünyadaki gelişmeleri izleme becerisine sahip, öğrendikleriyle geleceği tasarlayabilen bireylerin yetişmesi için gerekli eğitim ve öğretim ortamını sağlamaktır.

Bu anlamda, öğrencilerimizin fizik algısını fiziksel kavramlar, kurallar ve problem çözme becerilerinin ötesine götürmenin okulumuz ve ülkemiz adına önemli olduğunun farkındayız. Öğretirken günlük hayatı anlamlandırma ve bağlantı kurmayı ilke haline getirmiş ve öğrenecek daha çok şeyimizin olduğunun bilincinde olan öğretmenler olarak, öğrencilerimize fiziğin hayatın her alanında bizimle olduğunu kavratabilmek bizim de öğrencilerle geçirdiğimiz zamandan aldığımız temel kazanımımızdır.

Bilimin ve araştırmacı ruhun önemine inanan, yeni yöntemler denemeye açık, farklı yaklaşımları anlayabilen ve özümseyebilen, bu becerilerle güncel teknolojinin sadece tüketicisi değil üreticisi olmaya hevesli bireyler yetiştirmek gayesindeyiz.

Bu hedefler doğrultusunda birçok alanda öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunacak ders dışı etkinliklerde öğrencilerimize destek sağlamakta ve proje danışmanlıklarını yapmaktayız. Fizik bölümü olarak öğrencilerimize ulusal ve uluslararası yarışmalar ve aktivitelerde destek vermekteyiz. Mühendislik yarışmaları, bilim dergisi, robotik yarışmaları ve uzay teknolojileri öğrencilerimize danışmanlık yaptığımız bazı alanlardır.

Koç Okulu’nda Fizik dersleri 9. ve 10. sınıf seviyelerinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  müfredatına uygun olarak deney ve araştırma çalışmaları ile zenginleştirilerek anlatılır ve öğretim dili İngilizcedir.

11 ve 12. sınıfta MEB programını seçen öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  müfredatına göre hazırlanmış öğretim dili Türkçe olan programda , hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalarla, deneyler, test çözümleri ve deneme sınavları ile programlarında ilerlerler.

9, 10, 11 ve 12. sınıflar Fizik  dersi MEB müfradat programı detaylı içeriklerine bu bağlantıdan ulaşılabilir.

11 ve 12. sınıf IB Fizik dersi ileri seviye ve  standart seviye olarak verilir. IB programının ve Koç Okulunun hedefleri doğrultusunda niteliksel ve niceliksel problemler üzerinde yapılan interaktif çalışmalar ve deneyler aracılığıyla öğrencilerimizin analitik ve bilimsel düşünme beceri gelişimi hedeflenerek program uygulanır.

IB Fizik program içeriğine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.