Rehberlik ve Psikolojik Danışma

“Başarı, her şeye hazırlıklı olmaktır ve hazırlıklı olmadığınızda başarısızlık kaçınılmazdır.”
KONFİÇYUS

Öğrencileri başarılı ve mutlu bir hayata hazırlamak… Kapsamlı ve bütüncül bir yaklaşımla gerçekleştirilecek bu büyük sorumluluk,  öğrencilerin her daim yanında olmayı, onlara farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunmayı gerektiriyor.  Onların donanımlı bireyler olarak hayata hazırlanmasına destek olmak için üstünde durulması gereken en önemli kavram “GÜVEN”.  Kendisine güvenilen gencin “ÖZGÜVENLİ” bir birey olacağını biliriz. Özgüvenli bir birey, kendisi ve çevresi hakkında farkındalığı artmış bireydir. Kendi özelliklerinin farkında olan birey “KİŞİSEL GELİŞİM”e açıktır. Öğrencilerin farkındalıklarını ve becerilerini geliştirecek, kişisel gelişimlerini destekleyecek etkinlikler planlamak Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü olarak en önemli görevlerimizden biridir.

Peki ya “KARİYER GELİŞTİRME BECERİSİ?”  Yaşamdaki başarı kavramı, doğru bir kariyer planlaması ile alakalıdır. Genç; özgüvenli, farkındalığı yüksek ve gelişime açık ise gelecekteki kariyer planını doğru belirler, gerekirse çeşitlendirir. Ona, bu becerisini geliştirmesi için gereken olanakları sunmak ve rehberlik etmek temel görevimizdir.

Öğrencilerin hızlı değişimine ayak uydurabilmek için, eğitimciler ve ebeveynler de dinamik ve gelişen yetişkinler olmak zorundadır. Doğrudan gençlerle iletişim içinde olan tüm paydaşların  Rehberlik programına dahil edilmesi, öğrencilerin okulda ve hayatta başarılı olabilmesi için çok önemlidir. Onların hayata ve geleceğe hazırlıklı olmaları hep birlikte sağlanabilir.

Lise Rehberlik Bültenlerine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Rehberlik Bölümü Podcast’leri