Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

“Başarı, her şeye hazırlıklı olmaktır ve hazırlıklı olmadığınızda başarısızlık kaçınılmazdır.”

KONFİÇYUS

Öğrencileri başarılı ve mutlu bir hayata hazırlamak… Kapsamlı ve bütüncül bir yaklaşımla gerçekleştirilecek bu büyük sorumluluk, öğrencilerin her daim yanında olmayı, onlara farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunmayı gerektiriyor. Onların donanımlı bireyler olarak hayata hazırlanmasına destek olmak için üstünde durulması gereken en önemli kavram “GÜVEN”. Kendisine güvenilen gencin özgüvenli bir birey olacağını biliriz. Özgüvenli bir birey, kendisi ve çevresi hakkında farkındalığı artmış bireydir. Kendi özelliklerinin farkında olan birey kişisel gelişime açıktır. Öğrencilerin farkındalıklarını ve becerilerini geliştirecek, kişisel gelişimlerini destekleyecek etkinlikler planlamak Rehberlik Bölümünün olarak en önemli görevlerinden biridir.

Peki ya kariyer geliştirme becerisi? Yaşamdaki başarı kavramı, doğru bir kariyer planlaması ile alakalıdır. Genç; özgüvenli, farkındalığı yüksek ve gelişime açık ise gelecekteki kariyer planını doğru belirler, gerekirse çeşitlendirir. Ona, bu becerisini geliştirmesi için gereken olanakları sunmak ve rehberlik etmek Rerhberlik Bölümünün temel görevlerinden biridir.

Öğrencilerin hızlı değişimine ayak uydurabilmek için, eğitimciler ve ebeveynler de dinamik ve gelişen yetişkinler olmak zorundadır. Doğrudan gençlerle iletişim içinde olan tüm paydaşların Rehberlik programına dahil edilmesi, öğrencilerin okulda ve hayatta başarılı olabilmesi için çok önemlidir. Onların hayata ve geleceğe hazırlıklı olmaları hep birlikte sağlanabilir.