Rehberlik ve Psikolojik Danışma

Bölümümüzde, iki yurt içi üniversite danışmanı ve her sınıf seviyesinden sorumlu birer psikolojik danışman olmak üzere yedi psikolojik danışman bulunmaktadır. Hazırlık sınıfı psikolojik danışmanı her sene sabit olup; 9. sınıftan itibaren seviyeyi alan psikolojik danışman, öğrencilerini mezun edene kadar çalışmalarını yürütür.

Öğrencilerimizin sosyal, duygusal, eğitsel ve mesleki ihtiyaçları kapsamlı, bütüncül bir yaklaşımla ve öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak seviye psikolojik danışmanı tarafından planlanır ve takip edilir.

Bu çalışmalar bireysel öğrenci görüşmeleri, veli görüşmeleri, grup çalışmaları, rehberlik saati içerikleri, öğretmen geri bildirimleri ve RPD bölümü tarafından hazırlanan anket, bülten, konferans ve benzeri etkinlikleri içerir.