Yatılı

Koç Okulu İstanbul’da ikamet etmeyen ama okulda öğrenim görmek isteyen Lise hazırlık – 12. sınıf kademelerindeki öğrencilere yatılı imkanı sunar. Yatılı öğrenciler yaşadıkları yerin okula uzaklığına göre okulda 5 gün ya da 7 gün yatılı kalabilirler.

Yatılı programı öğrencilerin kendilerine güvenen, zamanını iyi planlayabilen, bulunduğu ortamlarda olumlu iletişim kurabilen, başkalarının mahremiyetine saygı gösteren ve yaygın sorumluluk anlayışına sahip bireyler olmalarını amaçlar.

Beş ayrı bloktan oluşan yatakhane binaları, öğrencilerin rahat kalabilecekleri iki kişilik ve dört kişilik odalar şeklinde planlanmıştır. 192 yatak kapasitesi olan yatakhanede 100 erkek, 92 kız öğrenci kalabilmekte. Yatılı olma kararının heyecanı ile başlayan ve zaman geçtikçe arkadaşlık, dostluk ve dayanışmaya dönüşen yatılı yaşamından, bir müdür yardımcısı ve sekiz yatılı öğretmen sorumludur.

Okul içi ve dışında düzenlenen etkinlikler öğrencilerin sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerini sağlarken, okul içinde bulunan spor salonları ve farklı sahalar yatılı öğrencilerin sportif çalışmalarına imkan sağlar.

yatili_bg
yatili_2