Yatılı Pandemi Düzenlemeleri

Genel Bilgiler

Pandeminin seyri dikkate alınarak; önümüzdeki dönem ihtiyaç duyulduğu taktirde Koç Okulu COVID-19 Vaka Prosedürleri dokümanında belirtilen adımlar yeniden ayrıntıları ile takip edilecektir.

Koruma ve önlem ağırlıklı aşağıda alınan karar ve düzenlemelere devam edilecektir.

• Ateş, öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları, tat ve koku alma kaybı, bulantı, kusma veya ishal belirtisi gösteren yatılı öğrenciler, Müdür Yardımcısının bilgisi dahilinde revirde doktor kontrolünden geçirilecektir. Öğrencinin şikayetleri revirde değerlendirilecek ve Koç Okulu COVID-19 Vaka Prosedürleridokümanında belirtilen adımlar takip edilecektir.
  • Ortak alanda yapılacak grup toplantıları veya etkinliklerine katılımcı sayısı sınırlandırması bulunacak, etkinliklerde havalandırma koşullarına uygun alanlar kullanılacaktır.
  • Karantina odaları en fazla 2 öğrenci kalacak şekilde düzenlenmiştir.
  • Karantina odalarında kalan öğrenciler yemeklerini karantina odasında yiyeceklerdir.
  • Covid-19 teşhisi konmuş öğrencilerin Sağlık Bakanlığı prosedürleri gereği izolasyonda olmaları gereken süre boyunca bulundukları adresten ayrılmaları yasak olduğundan revirde bulunan izolasyon odasında konaklayacaktır.
  • Hastanelerde yatan ve evde karantinada kalan öğrencilerin takibi müdür yardımcıları, revir ekibi ve yatılı bölümü tarafından yapılacaktır.
  • Yatılıda kalan öğrenciler arasında ateş, öksürük, burun akıntısı, ishal ve nefes darlığı belirtileri olan / gelişen, Covid-19 tanısı alan veya temaslısı olanlar tıbbi maske takılarak revire yönlendirilecektir.
  • Yatılı öğrencilerinin duyduğu ihtiyaç dikkate alınarak Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümüyle birlikte öğrencilerimize düzenli olarak destek verilecektir.
  • Covid-19 tanısı kesinleşen öğrencilerin odaları havalandırılacak ve dezenfekte edilecektir.
  • Salgın süresince dışarıdan sadece belirlenen yemek firmalarından sipariş verilecektir.
  • Zorunlu durumlarda servis kullanımı, okulun servis uygulamalarına istinaden gerçekleşecektir.
  • Sorumlu öğretmenler, ISS ve teknik destek ekip dışındaki kişiler yatılı bölüme alınmayacaktır.
  • Kargo teslimatları nöbetçi sorumlu öğretmene yapılacaktır.

Yatakhane Uygulamaları

• Yatakhanelerde kalacak öğrenci sayısı Covid-19 Pandemi Rehberli kuralları esasınca her 6 metrekareye bir kişi olacak şekilde kontrolleri yapılmış ve gerekli alanlar sağlandığından odalardaki öğrenci sayılarında değişiklik yapılmamıştır. Bu doğrultuda odalar mevcut halleri ile dört ve iki kişilik olarak kullanıma devam edecektir.
  • Hijyen ve güvenlik açısından odalarda yemek yenilmemesi beklenmektedir.
    • Çamaşırların düzenli olarak yıkanması, odalarda ayakkabı bulundurulmaması,
    • Bavul ve çantaların bavul odalarında saklanması,
    • Kişisel eşyaların (diş fırçası ve macunu, tarak, fön makinesi, şampuan, krem, havlu, çamaşır ve çamaşır deterjanı vb.) banyo ve lavaboların üzerinde değil, oda dolaplarında muhafaza edilmesi,
    • Odalarda açıkta kıyafet bulundurulmaması, oda arkadaşları birbirlerinin kişisel eşyalarını kullanmaması beklenmektedir.
  • Çamaşır ve kurutma makinelerinin kullanımı seviyelere göre düzenlenmiştir.

Ortak Alan Uygulamaları:  Mutfak

• Mutfak kullanımı için izin alan öğrencilerin, kullandıkları bütün mutfak aletlerini ve gereçlerini temiz bırakmaları beklenmektedir, mutfağı kullanacak tüm öğrenciler mutfak düzeninden sorumludur.
  • Mutfak girişindeki el dezenfektanın mutfağa girerken kullanılması gerekmektedir.
  • Kullanılan mutfak malzemelerinin deterjanla temizlenerek kapalı ve temiz dolaplarda saklanması gerekmektedir.
  • Yemek öncesinde ve sonrasında ellerin bol su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca yıkanması ve tek kullanımlık havlu ile ellerin kurulanması gerekmektedir.

Ortak Alan Uygulamaları: Etüt Odaları, Okuma ve Çalışma Salonları

• Etüt ve çalışma alanlarında öğrencilerin su dışında içecek ve yiyecek tüketmesine izin verilmeyecektir.
  • Etüt ve çalışma alanları sık sık temizlenecek ve havalandırılacaktır.

Ortak Alan Uygulamaları: Kapalı Spor Salonu

• Spor salonlarında uyulması gereken kurallar salonun girişine asılacaktır.
  • Yakın temas gerektiren takım sporları ve çalışmalar kontrollü ve sınırlı sürelerde yapılacaktır.
  • Spor salonuna giderken herkes kişisel malzemelerini (tenis raketi vb.) yanında götürmeleri beklenmektedir.
  • Spor salonuna girişlerde ellerin yıkanması veya el dezenfektanı kullanılması gerekmektedir.
  • Spor salonu sık sık temizlenecek ve havalandırılacaktır.