Bilişim Teknolojileri

Koç Okulu, İlkokul ve Ortaokul Bilişim Teknolojileri Bölümü; BT araçlarını ustalıkla kullanabilen, araştırma becerilerini geliştirerek doğru kaynağa ulaşabilen, problem çözebilen, gelişen ve değişen teknolojileri takip edebilen, dijital okur-yazarı olan K-8 sınıf öğrencileri yetiştirmeyi hedefler.

Okul binasında toplam dört adet tam donanımlı Bilişim Teknolojileri (BT) derslikleri mevcuttur. Öğrenciler, BT dersleri dışında bu sınıfları farklı branş derslerinde ve teneffüslerde araştırma, ödev ve proje amaçlı kullanırlar. Seçmeli dersler ve kulüp etkinlikleri kapsamında multimedya ve lego-programlama temelli çalışmalar yürütülür. Ulusal ve uluslararası kodlama etkinlikleri, okul içi düzenlenen Bilişim Haftası öğrencilere yeniliklerden haberdar olma, deneme, paylaşma ve yarışma ortamı sunar.

Program olarak MEB müfredatı uygulanır. Kazanımlar, disiplinler arası çalışmalar ve çeşitli sınıf içi etkinliklerle zenginleştirilerek öğrencilere sunulur.

Bilgisayar derslikleri A Blok zemin katta yer alır.

Bölüme 163-G den, dâhili telefonla 6350 ‘den ulaşılabilir.