Performans Sanatları

Performans Sanatları Bölümü, K-12 seviyelerinde sunduğu ders programları ve etkinlikler aracılığıyla; öğrencilerin sanatsal ifade biçimlerini tanımalarını ve bir iletişim yolu olarak kullanabilmelerini, yaşamın her alanında gerekli olacak yaratıcı dürtülerini harekete geçirmeyi, bireysel ve grup çalışmalarıyla sorumluluk, işbirliği, saygı, dayanışma, yardımlaşma kavramlarını geliştirmeyi, yaratıcı düşünen, deneyen, tasarlayan, oluşturan, sanata ve kültürel değerlere saygılı ve genel kültür sahibi bireyler yetiştirmeyi hedefler. Müzik, dans, drama eğitimi alan öğrencilere gelişim ve istekleri doğrultusunda okulda çeşitli sanat etkinliklerinde (Live@Koç, Ramfest Jr, Sevgi Gönül Sanat Gecesi, Müzik Dinletileri, Tiyatro Topluluğu Gösterisi, Törenler, Özel Gün ve Haftalar) performans göstermeleri imkanı verilir. Bu bağlamda öğrencilerin estetik algılarının yükseltilmesi, grupla çalışma yöntemlerini uygulayarak bireyin bireyle ve toplumla olan iletişiminin doğru ve etkili yapılabilmesine destek olunur.

Bölüme 6319 dahili telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

Drama

Drama, disiplinlerarası yaklaşımla öğrencilerin birey olarak duygusal, bedensel ve sosyal farkındalığını geliştirmeyi, fiziksel kapasitelerini artırmayı ve yaratıcılıklarını zenginleştirmeyi, ses ve nefesi doğru kullanmayı, imge gücünü geliştirmeyi, doğaçlama ve sahne tekniğini kazandırmayı, jest ve mimik kullanımının farkındalığını, hitabet yeteneğini geliştirmeyi, bedeni rahatlatarak estetik bir duruş sağlamayı ve zarafet kazandırmayı hedefler.

MEB oyun ve fiziki etkinlikler müfredatına buradan ulaşabilirsiniz.

Müzik

Koç Okulu Ortaokul Müzik Dersi Programı, öğrencilerin ulusal ve uluslararası farklı müzik kültürlerini tanıyan, bu kültürlere ait repertuar birikimine sahip, dinlediği müziklerdeki farklılıkları ayırt edebilen, müzik dinleme becerisi gelişmiş bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Müzik dersi programı olarak MEB müfredatı uygulanır ve müfredattaki konular çeşitli etkinliklerle zenginleştirilir. Ortaokul müzik dersi müfredatına bu bağlantıdan ulaşılabilir.

Ders dışı etkinlikler kapsamında öğrenciler yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda koro, orkestra, bando ve yaylı sazlar orkestrasına yönlendirilir. Böylece kendilerini müzik ile ifade etmeleri, bireysel ve toplu çalışabilme-söyleyebilme becerilerinin geliştirilmesi sağlanır.

Bölüme, Z80G1’den, dahili 6139 veya 6519’dan ulaşabilirsiniz.

Dans

Dans branşı yaratıcılık, performans ve eleştirel analizi içeren sanatsal süreçlerden oluşur. Bu süreçler öğrencilerin sembol sistemlerini okuması, eleştirel düşünme becerilerini kullanması, sözlü olmayan muhakeme ve iletişimde en üst düzeye çıkması, fikir alışverişi yapması, işbirliği içinde ve yardımlaşarak çalışması ve sosyal bir ortamda diğerleriyle etkileşim içinde olmasını gerektirir. Daha da kapsamlı olarak, dans eğitimi bir yandan kinestetik ve uzamsal öğrenmeleri geliştirirken diğer yandan da kişinin hem kendisi ile hem de çevresindekiler ile ilgili bilgilerini ve farkındalığını arttırmasını sağlar.

Sanat konusunda yapılan araştırmalara göre dans eğitimi alan öğrencilerin aşağıdaki özellikleri göze çarpar:

• Günlük hayatlarında iç motivasyonları yüksek, disiplinli ve odaklı kişilerdir.
  • Duygu ve düşüncelerini etkin bir şekilde ifade edebilirler.
  • Yaratıcı ve imgeseldirler.
  • Hem kendi çalışmalarını hem de başkalarının çalışmalarını eleştirel bir gözle analiz edebilirler.