Modern Yabancı Diller

Koç Okulu’nda, Ortaokul öğrencileri Fransızca, Almanca veya İspanyolca yabancı dillerinden birini seçerek 5. sınıftan 11. sınıfa kadar 7 yıl boyunca bu dili öğrenmeye devam eder. Lise eğitimi kapsamında ise öğrenciler Cambridge eğitim programına yoğun ilgi gösterir. IB eğitim programlarının bir parçası olarak öğrenciler Fransızca, Almanca veya İspanyolca eğitim almayı tercih edebilir. Okulun Modern Yabancı Diller Bölümü öğrencilerin IGCSE ve IB sınavlarında aldıkları başarılı sonuçlarla gurur duymuştur.

Tüm öğretmenler yabancı dilde etkili iletişim kurmalarını sağlamak ve yabancı dili sevdirmek amacıyla öğrencilerin ufkunu açan çok sayıda etkinlik sunar. Bölüm, öğrencilerin bireysel gelişim yolunda en etkili yaklaşım olan farklılaştırılmış eğitim uygulamasını benimser. Dört yıllık Ortaokul Fransızca, Almanca ve İspanyolca eğitimini tamamlayan öğrenciler geniş bir konu yelpazesi içinde kendilerini rahat ve doğru olarak ifade edebilecek seviyeye ulaşmış olurlar. Öğrencilere bu dillerin konuşulduğu coğrafyanın kültürünü tanıtırken onları bir yandan da kendi kültürlerini farklı bir bakış açısıyla görmeye teşvik edilir.

Güçlü bir kaynak donanımına sahip bölüm, kütüphane ile işbirliği içerisinde Yabancı Diller kaynaklarının sık sık güncellenmesine özen gösterir. Ayrıca okul, modern yabancı diller eğitiminde son teknolojinin kullanımına yatırım yapmıştır. Tüm sınıflarda akıllı tahta ve ses sistem donanımı mevcuttur. Öğretmenler, interaktif CD-ROM’ları kullanırlar. Bunlara ek olarak belge okuyucu ve Promethean interaktif kulaklık gibi araçlar ile öğrenme deneyimi desteklenir. Öğretmenler film, video, şarkı gibi materyallerden yararlanarak öğrencilerin yabancı dile olan ilgilerini canlı tutarken aynı zamanda onları akıcılık yönünden geliştirmeyi hedefler. Bölümün öğrenciler ve öğretmenler tarafından yaygın olarak kullanılan bir web sitesine yıllık üyeliği bulunur. Öğrencilerin bilgisayar laboratuvarında ve sınıf içinde tablet donanımıyla araştırma, internet kullanımı ve çevrimiçi çalışmalara erişim olanağı bulunur.

Ortaokulda öğrencilere Lise eğitimleri sırasında Cambridge IGCSE sınavına yönelik sağlam bir temel oluşturmak amacıyla ders kitaplarından yararlanılır:

Fransızca Accès Studio and Studio (1, 2 ve 3. kitaplar)
Almanca Echo (1, 2 ve 3. kitaplar)
İspanyolca ¡Mira! (1, 2 ve 3. kitaplar)

MFL ofisine 6399 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.