Modern Yabancı Diller

Koç Okulu öğrencileri Fransızca, Almanca veya İspanyolca yabancı dillerinden birini seçerek 5. sınıftan 11. sınıfa kadar yedi yıl boyunca bu dili öğrenmeye devam ederler.  7. Sınıftan itibaren öğrencilere, onların DELF (Fransızca) , FIT (Almanca) veya DELE (İspanyolca) gibi dış sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olacak ek hazırlık oturumlarını seçme imkanı sunulur. Bu sınavlara girmek isteyen öğrencilerin doğrudan ilgili dil enstitülerine başvurmaları ve sınavlara bizzat bu enstitülerde girmeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz. Öğrenciler IB eğitim programlarının bir parçası olarak Fransızca, Almanca veya İspanyolca eğitim almayı da tercih edebilirler. Okulumuzun Modern Yabancı Diller Bölümü öğrencilerimizin tüm dış sınavlarda aldıkları etkileyici sonuçlarla gurur duymaktadır.

Tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin yabancı dilde etkili iletişim kurmalarını sağlamak ve onlara yabancı dili sevdirmek amacıyla onlara ufuk açıcı çeşitli etkinlikler sunarlar. Bölüm, öğrencilerin bireysel gelişim yolunda en etkili yaklaşım olan farklılaştırılmış eğitim uygulamasını benimser.  Dört yıllık Ortaokul Fransızca, Almanca ve İspanyolca eğitimini tamamlayan öğrenciler geniş bir konu yelpazesi içinde kendilerini rahat ve doğru olarak ifade edebilecek seviyeye ulaşmış olurlar.  Bu noktada öğrenciler A2 seviyesindeki dil sınavını rahatlıkla geçecek seviyededirler. Öğrencilerimize bu dillerin konuşulduğu ülkelerin kültürlerini tanıtırken bir yandan da onları kendi kültürlerine daha derin bir bakış açısıyla bakmaya teşvik ediyoruz.

Güçlü bir kaynak donanımına sahip bölümümüz, Kütüphane ile işbirliği içerisinde Yabancı Diller kaynaklarının sık sık güncellenmesine özen gösterir. Ayrıca okulumuz modern yabancı diller eğitiminde son teknolojinin kullanımı için yatırım yapmıştır. Tüm sınıflarımızda akıllı tahta ve ses sistemi donanımı mevcuttur. Öğretmenler ActiveTeach isimli interaktif ders kitaplarını kullanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin kişisel elektronik cihazlarıyla bağlanabildiği web temelli eğitim araçları ve oyunları da sıklıkla kullanılır. Bu araç ve oyunların öğrenme deneyimini zenginleştirdiği gözlemlenmektedir. Öğretmenlerimiz film, video, şarkı gibi materyallerden yararlanarak öğrencilerin yabancı dile olan ilgilerini canlı tutarken aynı zamanda onların akıcılık seviyelerini geliştirmeyi hedeflemişlerdir. Bölümümüzün öğrenciler ve öğretmenler tarafından yaygın olarak kullanılan birkaç farklı web sitesine yıllık üyeliği bulunmaktadır. Öğrencilerin bilgisayar laboratuvarında ve sınıf içinde tablet donanımıyla araştırma, internet kullanımı ve çevrimiçi çalışmalara erişim olanağı bulunmaktadır.

Ortaokulda öğrencilere sağlam bir temel veren ders kitapları da kullanılmaktadır. Kullanılan kitaplar:

• Fransızca: Accès Studio ve Studio (1, 2 ve 3 no’lu kitaplar)
  • İspanyolca: Mira 1, Mira 2 ve Espacio Joven 360 A2.1
  • Almanca: Echo 1, Echo 2 ve Echo 3