Görsel Sanatlar

Ortaokul Görsel Sanatlar eğitimi, öğrencilere duygu, düşünce ve izlenimlerini çeşitli sanatsal teknikler ile ifade etmeyi, kişilerin yetenek, beceri ve bakış açılarının farklı olabileceğinin farkına varmayı, aynı konunun değişik malzeme ve anlatım biçimleri ile ifade edilebileceğini göstermeyi amaçlar.

Ayrıca sadece ülkemizde değil dünyada sanat alanında neler yapıldığının farkına vardırmak, sergiler ve sanatçılar hakkında bilgi sahibi olarak sanatsal kültürü geliştirmek ve farklı bakış açıları kazandırmak, hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştirici etkinliklere yer vererek özgün olmalarını sağlamak bölümün en önemli kazanımlarındandır.

MEB müfredatını temel alan bölümümüz, yenilikçi ve modern fikirlerle ve bir çok online araç kullanarak müfredatı zenginleştirmektedir.