Koç Okulu: Sıfır Atık

Bir eğitim kurumu olarak öncelikli hedeflerimizden biri; çevre algısı yüksek, doğaya ve insana saygılı bireyler yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bununla beraber, kurumsal anlamda kampüsümüzde bulunanlara sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlamak, çevreye verdiğimiz zararları azaltmak, yerleşkemizdeki doğal dengeleri korumak ve katkıda bulunmaktan da sorumluyuz.

17 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen İSG ve Çevre Lansmanı’nda Koç Holding CEO’su Sn. Levent Çakıroğlu tarafından duyurulan ve ardından kamuoyuyla paylaşılan taahhüt ile Koç Okulu dahil olmak üzere, tüm Koç Topluluğu şirketleri ve kuruluşları, 2020 sonuna kadar, tek kullanımlık plastik tüketimine son verecek.

Bu lansmanda, 12. sınıf öğrencilerimiz Can Yılgör ve Mayra Kalaora, “Yaşasın Hayat” başlıklı sunumları ile çevreye duyarlı olmak ve yaşamı çevreye daha duyarlı hale getirmek üzerine düşündürücü, bir o kadar da aksiyona yönelten çalışmalarını izleyenler ile paylaştılar. Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefleri çerçevesindeki atölye çalışmalarından, küresel hedefler fotoğraf sergisinden, endemik bitkileri koruyama yönelik projelerden, atık ilaç toplama çalışması ve Koç Okulu’da matara kullanımının teşviği gibi fark yaratan konuların Koç Okulu’ndaki uygulamalarına değinen sunumlarıyla, tüm katılımcılara ilham verdiler.

Yine bir grup öğrencimiz, Sn. Rahmi Koç’un kurucusu olduğu ve onursal başkanlığını yaptığı DenizTemiz TURMEPA Derneği’nden aldıkları eğitimin ardından, Sıfır Atık sözü verdiler. Görevi TURMEPA’dan devralan Koçlu Mavi Dedektifler, atık azaltma yönünde aktif farkındalık çalışmalarıyla Sıfır Atık Mavi bilincini yaygınlaştırmayı hedeflemekte.  Bu bağlamda öncelikle Koç Okulu, İlkokul ve Ortaokul’daki öğrencilere bu eğitimi verip, sonrasında da belirlenen farklı okullarda akran eğitimlerine yıl boyunca devam edecekler.

Koç Okulu olarak tüm paydaşlarımızı dahil ederek “Sıfır Atık” geçiş çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Yakın zamanda öğrencilerimizin başlattığı Atık İlaç Detoksu Projesi, Doğa Dostu Mataralar, plastik pipet kullanımının azaltılması vb. projelerin yenilerinin ekleneceği akademik çalışmaların yanı sıra tüm Koç Topluluğu şirketlerinde başlatılan bir dizi yenilik ve değişim dönemi başlayacak.

#Üstümüzevazife edindiğimiz “Sıfır Atık” görevini yapmanın bilinci ve kararlılığı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.