Koç Okulu: Uluslararası Konferanslar

Şubat ve Mart aylarında gerçekleşen iki ayrı uluslararası etkinlikte, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen bini aşkın öğrenci, Koç Okulu’nda toplandı.

Dünyadaki tüm Model Birleşmiş Milletler konferansları arasındaki tek Gelişim Programı (United Nations Development Program) modeli olan MUNDP, 2000 yılından beri Koçlu öğrenciler liderliğinde gerçekleşiyor. Bu yıl, 8 farklı ülke ve 40 ayrı okuldan 800’ü aşan öğrenci katılımıyla, Doğu Avrupa ve Orta Asya’nın Sovyetler Birliği’nin çöküşünün ardından hızla büyümesine ve beraberinde getirdiği soru ve sorunlara odaklanan konferans, 22-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşti. Etkinliğin tüm detaylarının Koçlu öğrenciler tarafından üstlenildiği konferans, sadece Türkiye ve dünyada güncel sorunlara çözüm çabaları yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda öğrencilerin fikirlerini özgün bir şekilde ortaya koyabilmelerine ve farklı bakış açılarını deneyimlemelerine fırsat sunuyor. 13 farklı komitede incelenen sürdürülebilir gelişim için küresel hedefleri kapsayan konuların tüm içeriği bizzat delegeler ve organizasyon komitesi tarafından İngilizce hazırlanıyor.

Koç Avrupa Gençlik Parlementosu Kulübü (Koç European Youth Parliement Club) olarak Lise ders dışı etkinliklerinde yer alan topluluğun organize ettiği Koç Forum 2018, 1-4 Mart tarihlerinde 300’ü aşkın öğrencinin katılımıyla Koç Okulu’nda gerçekleşti. Geçtiğimiz yıllarda da prestijli konferanslara ev sahipliği yapmış olan Koç EYP, gençlerin hem küresel hem de yerel sorunlara dikkatini çekerken, cinsiyetçilik, ırkçılık vb konularda farkındalık yaratıyor. Bu yılın teması olan “Yenilikler: Gelişen Teknolojilere Uyum Sürecinde Kültürel Değerleri Koruma Önerileri” her yıl olduğu gibi önce komitelerde irdelendikten sonra, çözüm önerileri parlemento simulasyonunda değerlendiriliyor.