Koç Okulu’na Dönüş

Koç Okulu olarak tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus pandemisi ve COVID-19 virüsünün seyri ile ilgili velilerimizin ve öğrencilerimizin kaygıları olduğunu biliyoruz. Salgın ile ilgili olarak, bağlı olduğumuz tüm kamu kurumlarını, yerel ve küresel gelişmeleri titizlikle takip ediyor; okulun açılışı ile ilgili planlarımızı şekillendirmeye, güncel bilgi ve durumlara uyarlamaya devam ediyoruz. En önemli önceliğimiz olan Koç Okulu Ailesinin güvenliğini sağlamak ve sağlığını korumak için “Okula Dönüş” kapsamında aldığımız önlemleri ve aksiyonlarımızı bu sayfadan sürekli olarak paylaşacağız.

Yeni akademik yılda, mevcut pandemi önlemleri neticesinde eğitimin nasıl gerçekleşeceği ile ilgili farklı senaryolar mevcut olup, aşağıda belirtilmiştir.

• Okulların fiziksel mesafe, hijyen ve maske kullanımı gibi pandemiden korunma tedbirleri ile açılması
  • Okulların pandemi tebdirleri ile fiziksel olarak açılması ancak, tüm öğrencilerin okulda bulunamaması
  • Okulların fiziksel olarak açılamaması ve eğitimin tamamen uzaktan eğitimle verilmesi

Koç Okulu tüm bu senaryolara yönelik olarak hazırlıklarını tamamlamış, olabilecek değişikliklere karşı hem akademik hem de operasyonel anlamda proaktif şekilde altyapı ve uygulama süreçlerini geliştirmiştir.

Koç Okulu’na dönüş hazırlıkları kapsamında, okulların tümüyle öğrenci ve öğretmenler için açık olduğu “Yeni Normal”, Karma (Hibrit) ve Uzaktan Eğitim modelleri için gerekli akademik, sosyal & duygusal, lojistik ve teknik donanım hazırlıklarını içeren iki rehber oluşturulmuştur:

Eğitim Modelleri ve Koç Okulu Uygulamaları rehberinde, öğrencilerimizin akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerinin hibrit ve uzaktan eğitim modelleri kapsamındaki senaryolar ve süreçlerine göre hazırlanmış olan uygulamaların detaylarına ulaşabilirsiniz.

Koç Okulu Acil Durum Yönetimi, okulun kapalı olduğu dönemde de düzenli olarak  bir araya gelmekte olup, okulların açılacağı dönem için gerekli tüm planlamaları Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın bildirileri, Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları ve Koç Holding Çalışan Deneyimi ekibi kararları doğrultusunda, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını en üst seviyede önemseyerek yapmaktadır. Pandemi Farkındalığı ve Koç Okulu Uygulamaları rehberine, bu kapsamda alınan sağlık, güvenlik, hijyen ve pandemi tedbirlerinin detaylarına ulaşabilirsiniz.