Koç Okulu’nda Pandemi Farkındalığı

Küresel pandeminin başladığı Mart 2020’den bu yana okul içindeki fiziksel ve süreçsel tüm planlamalarımızı T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları, Koç Holding ve Koç Topluluğu Kriz Destek Ekibi ile iletişim ve işbirliği içinde titizlikle gerçekleştirmekteyiz.

Her zaman olduğu gibi pandemi sürecinde de birinci önceliğimiz, öğrencilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın sağlığını ve güvenliğini her açıdan gözetmek olmuştur. Öğretmen ve çalışma arkadaşlarımızın özverili ve her zaman öğrencilerimizi odakta tutacak şekilde gerçekleştireceği okula dönüş süreci; okulumuz tarafından titizlikle planlanmıştır. Bu kapsamda gerçekleştirilen pandemi çalışmaları, Koç Okulu Acil Durum Yönetimi Pandemi Çalışma Grubu tarafından Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül ve Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Süda Tekin danışmanlığında hazırlanmakta ve uygulanmaktadır.

Eğitim süreçlerimizin tüm okul paydaşlarımız için sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmesi için velilerimizin ve öğrencilerimizin belirtilen uygulamalara titizlikle uyması beklenmektedir. Bu uygulamaların en önemlisi, çocuğunuz veya evde bulunan herhangi biri bir hastalık belirtisi gösteriyorsa, çocuğunuzun kesinlikle okula yollanmaması; ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal vb. şikayetlerinden herhangi birisi varsa, mutlaka seviye müdür yardımcısına bilgi verilmesi ve bir sağlık kuruluşuna başvurulmasıdır. Okula girişlerde termal kameralarla her öğrenci ve çalışanın ateşinin ölçüleceğini ve ateşi 37.5 derece üzerinde çıkan öğrenci ya da çalışanlarımızın okula alınmayacağını belirtmek isteriz.

Bu süreçte Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerimiz, öğrencilerimizin sosyal ve duygusal durumlarını gözetmek amacıyla sıklıkla onlarla iletişimde olacaklar.

Tüm soru ve önerilerinizi seviye müdür yardımcılarına iletebilirsiniz.