Koç Okulu, Yatılı

Öğrencilerinin entelektüel ve insani niteliklerini geliştirerek, kendilerine güvenen, ahlaklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi dünya vatandaşları olmalarını amaçlayan Koç Okulu, İstanbul dışında ikamet eden öğrenci ve öğrenci adaylarına yatılı okuma imkanı sunar. Yatılı öğrenciler yaşadıkları yerin okula uzaklığına göre okulda 5 gün ya da 7 gün yatılı kalabilirler.

Koç Okulu Yatılı Programı, öğrencilerin kendilerine güvenen, zamanını iyi planlayabilen, çok yönlü, bulunduğu ortamlarda olumlu iletişim kurabilen, işbirlikçi ve sorumluluk sahibi bireyler olmalarını amaçlarken, yatılı öğrencilerin yıllar içinde paylaşımcı, çevresine duyarlı, kendisinin ve arkadaşlarının sorumluluğunu alabilen, problem çözme becerileri gelişmiş ve girişimci bireyler olmasına destek verir.

Yatılı bölümü dört ayrı yatakhane bloğu ve bir ortak alan binası olmak üzere beş ayrı binadan oluşur. Yatakhaneler 104 erkek, 104 kız olmak üzere toplam 208 kişilik kapasiteye sahiptir.

Yatılı olma kararının heyecanı ile başlayan ve zaman geçtikçe arkadaşlık, dostluk ve dayanışmaya dönüşen yatılı yaşamından yatılı müdür yardımcısı ve yatılı öğretmenler sorumludur.

Koç Okulu Yatılı Bölümü 2021-2022 akademik yılı itibariyle uluslararası yatılı standartları geliştiren, 600’e yakın üyesi bulunan Uluslararası Yatılı Okullar Birliği’nin (BSA) bir üyesi olarak akreditasyon sürecindedir.

*2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı / Yatılı öğrencilerinin geldikleri şehirler