Öğrenci İşleri

Okula yeni kayıt olmak isteyen öğrenci ve velilerine gerekli bilgileri verir. Öğrencilerin MEB ile ilgili bürokratik işlemlerini yürütür.

Öğrenci İşleri tarafından hazırlanan belgeler ve yürütülen işlemlerin bazıları şunlardır:

Kayıt işlemleri

• Burs başvurularının alınması ve sonuçlarının duyurulması
  • Paso işlemleri duyurusu
  • Öğrenci Belgesi – Transkript hazırlanması
  • Ders programları ve sınıf listelerinin hazırlanması ve duyurulması
  • Velilerin Öğrenci Notlarını Görmesi
  • Not fişleri ve diğer öğrenci ile ilgili belgelerin basımı ve korunması
  • Merkezi sınav ve diğer sınav başvurularının alınması (TEOG gibi)
  • Kura süreci (Başvuruların alınması, yazışmaların, kayıtların yapılması, sonuç bildirimi vb.)
  • Diploma hazırlanması
  • Mezuniyet sonrası istenen çeşitli belgelerin hazırlanması

Kayıt Yenileme İşlemleri

Her yıl 30 Mayıs tarihinde yeni ders yılının ücretleri ilan edilir ve 30 Haziran tarihine kadar kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanması gerekir.

İdari Kayıt

Veliler kendi şifreleri ile bilgilerini günceller.

Mali Kayıt

Belirlenen koşullarda ücret ödemesi peşin veya taksitli olarak yapılır.

Koç Okulu’nda eğitim ücretine uygulanılan indirim ve oranları:

Peşin Ödeme İndirimi: Mevcut öğrenciler için 30 Haziran’a kadar, yeni kayıt yaptıran öğrenciler içinse kayıt anında, eğitim ve/veya yatılılık ücretinin tamamını tek seferde ödemeyi tercih eden velilere peşin ödeme indirimi uygulanır. Peşin ödeme indirim oranı her yıl yeniden belirlenir ve Mayıs ayında eğitim ve yatılılık ücretleri ile birlikte duyurulur.

Kardeş İndirimi: Okulda öğrenim gören iki kardeşten eğitim ücreti yüksek olana %10 oranında indirim uygulanır. Aynı dönemde 2’den fazla kardeş bulunduğu takdirde, ücreti en düşük öğrenci dışındaki diğer öğrencilerin her birine %10 indirim uygulanır.

Mezun İndirimi: Koç Özel İlkokulu – Ortaokulu  ve Koç Özel Lisesi’nden mezun olmuş öğrencilerin İlkokul, Ortaokul ve Lise’de öğrenim görmeye hak kazanmış çocuklarına %10 oranında mezun indirimi uygulanır. Aynı dönemde birden fazla çocuğu okulda öğrenim gören mezunların her bir çocuğu bu haktan yararlanır.

Koç Grubu Çalışan İndirimi: Grup şirketlerinde bordrolu olarak çalışanların her bir çocuğuna %10 oranında grup çalışan indirimi uygulanılmaktadır.

İLKOKUL

Ana Sınıfı ve 1. sınıflar için noter huzurunda kura çekilişi ile,  3. sınıfa sınavla öğrenci alınır. Okul Tanıtım Günleri ve Kayıt Takvimi web sitesi ana sayfada duyurulur ve akademik takvimden takip edilebilir. 2. ve 4. sınıflara öğrenci alınmamaktadır.

ORTAOKUL

5. sınıfa sınavla öğrenci alınmaktadır. Okul Tanıtım Günleri ve Kayıt Takvimi web sitesi ana sayfada duyurulur ve akademik takvimden takip edilebilir. 6, 7 ve 8. sınıflara öğrenci alınmamaktadır.

LİSE

Lise Hazırlık sınıfına Merkezi Sistem Sınavı sonucunda öğrenci alınmaktadır.  Kayıt takvimi MEB tarafından kesinleştirildiğinde puan ve kontenjan bilgileri ilan edilir.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Lise Hazırlık Sınıfına 30 kız, 30 erkek öğrenci en düşük 495 ve 494, en yüksek 500 YEP/TEOG puanıyla kabul edildi.

9. sınıfa açık kontenjan olması durumunda Türkçe ve TOEFL/IELTS (General Training) sınavları sonucuna göre öğrenci alınır ve başvuru koşulları duyurulur.

• 2015-2016 Eğitim – Öğretim yılında Lise Hazırlık sınıfında okumuş, 9. sınıf öğrencisi olmaya hak kazanmış,  derslerin başladığı günden kesildiği güne kadar geçen süre içerisinde disiplin cezası almamış olan,
  • Öğrenimini yurtdışında sürdürüp, Türkiye’deki okulların 9. sınıfına devam edebileceğine dair Denklik Belgesi alanlar

9. sınıfa nakil için başvurabilir.

Türkçe sınavı Koç Okulu tarafından yapılır. Barajı aşmak için 100 puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

İngilizce için öğrencilerin aşağıdaki sınavlardan birine girip istenen yeterliliği göstermeleri gerekir.  Minimum not beklentileri aşağıda verilmiştir:

• Cambridge IELTS (General Training) Minimum not 5,5
  • TOEFL  (Bilgisayar Üzerinden) Minimum not 65

Koç Okulu TOEFL/IELTS sınavlarının kayıt, düzenlenmesi ya da sonuçları ile ilgili hiçbir sorumluluk almamaktadır.

Sınav sonuçları en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır. Açık kontenjan sayısı kadar öğrenci kayıt hakkı kazanır.
10,  11 ve 12. sınıflara öğrenci alınmamaktadır.

Öğrenci İşleri’ne 02165856200 ‘dan dahili 6216 veya 6459 numaralarından ulaşabilirsiniz.