Öğrenci İşleri

Okula yeni kayıt olmak isteyen öğrenci ve velilerine gerekli bilgileri verir. Öğrencilerin MEB ile ilgili bürokratik işlemlerini yürütür.

Öğrenci İşleri tarafından hazırlanan belgeler ve yürütülen işlemlerin bazıları şunlardır:

• Burs başvurularının alınması ve sonuçlarının duyurulması
  • Öğrenci Belgesi hazırlanması
  • Transkript hazırlanması
  • Ders programları ve sınıf listelerinin hazırlanması ve duyurulması
  • Velilerin Öğrenci Notlarını Görmesi
  • Not fişleri ve diğer öğrenci ile ilgili belgelerin basımı ve korunması
  • Merkezi sınav ve diğer sınav başvurularının alınması (TEOG gibi)
  • Kura süreci (Başvuruların alınması, yazışmaların, kayıtların yapılması, sonuç bildirimi vb.)
  • Diploma hazırlanması
  • Mezuniyet sonrası istenen çeşitli belgelerin hazırlanması

Kayıt İşlemleri

Her yıl 30 Mayıs tarihinde yeni ders yılının ücretleri ilan edilir ve 30 Haziran tarihine kadar kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanması gerekir.

İdari Kayıt

Veliler kendi şifreleri ile bilgilerini günceller.

Mali Kayıt

Belirlenen koşullarda ücret ödemesi peşin veya taksitli olarak yapılır.

Koç Okulu’nda eğitim ücretine uygulanılan indirim ve oranları:

Peşin Ödeme İndirimi: Mevcut öğrenciler için 30 Haziran’a kadar, yeni kayıt yaptıran öğrenciler içinse kayıt anında, eğitim ve/veya yatılılık ücretinin tamamını tek seferde ödemeyi tercih eden velilere peşin ödeme indirimi uygulanır. Peşin ödeme indirim oranı her yıl yeniden belirlenir ve Mayıs ayında eğitim ve yatılılık ücretleri ile birlikte duyurulur.

Kardeş İndirimi: Okulda öğrenim gören iki kardeşten eğitim ücreti yüksek olana %10 oranında indirim uygulanır. Aynı dönemde 2’den fazla kardeş bulunduğu takdirde, ücreti en düşük öğrenci dışındaki diğer öğrencilerin her birine %10 indirim uygulanır.

Mezun İndirimi: Koç Özel İlkokulu – Ortaokulu  ve Koç Özel Lisesi’nden mezun olmuş öğrencilerin İlkokul, Ortaokul ve Lise’de öğrenim görmeye hak kazanmış çocuklarına %10 oranında mezun indirimi uygulanır. Aynı dönemde birden fazla çocuğu okulda öğrenim gören mezunların her bir çocuğu bu haktan yararlanır.

Koç Grubu Çalışan İndirimi: Grup şirketlerinde bordrolu olarak çalışanların her bir çocuğuna %10 oranında grup çalışan indirimi uygulanılmaktadır.

İLKOKUL

Ana Sınıfı ve 1. sınıflar için noter huzurunda kura çekilişi ile,  3. sınıfa sınavla öğrenci alınır. Okul Tanıtım Günleri ve Kayıt Takvimi web sitesi ana sayfada duyurulur ve akademik takvimden takip edilebilir. 2. ve 4. sınıflara öğrenci alınmamaktadır.

ORTAOKUL

5. sınıfa sınavla öğrenci alınmaktadır. Okul Tanıtım Günleri ve Kayıt Takvimi web sitesi ana sayfada duyurulur ve akademik takvimden takip edilebilir. 6, 7 ve 8. sınıflara öğrenci alınmamaktadır.

LİSE

Lise Hazırlık sınıfına Merkezi Sistem Sınavı sonucunda öğrenci alınmaktadır. Kayıt takvimi MEB tarafından kesinleştirildiğinde puan ve kontenjan bilgileri ilan edilir.

2019-2020 eğitim yılı için liseye Türkiye genelinden 0 – 1,56/erkek – 1,78/kız bindelik dilim aralığında 82 öğrenci ve transfer sınavı ile 9. sınıfa 13 öğrenci alındı. Koç Okulu – Ortaokul’dan mezun olan 170 öğrenci liseye devam ediyor.

9. sınıfa açık kontenjan olması durumunda Türkçe ve TOEFL sınavları sonucuna göre öğrenci alınır ve başvuru koşulları duyurulur.

• 2019-2020 Eğitim – Öğretim yılında Lise Hazırlık sınıfında okumuş, 9. sınıf öğrencisi olmaya hak kazanmış, derslerin başladığı günden kesildiği güne kadar geçen süre içerisinde disiplin cezası almamış olan,veya
  • Öğrenimini yurtdışında sürdürüp, Türkiye’deki okulların 9. sınıfına devam edebileceğine dair Denklik Belgesi alanlar 9. sınıfa nakil için başvurabilir.

Türkçe sınavı Koç Okulu tarafından yapılır. Barajı aşmak için 100 puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

İngilizce yeterliliği için öğrencilerin Duolingo English Test sınavına girip sınavdan en az 100 puan alması gerekmektedir. Adaylar ilgili teste https://englishtest.duolingo.com/ adresinden kayıt olarak girebilirler.

TOEFL İBT, IELTS/General, IELTS/Academic vb. diğer sınav sonuçları kabul edilmemektedir.
    VKV Koç Özel Lisesi Duolingo English Test sınavının kayıt, düzenlenmesi ya da sonuçları ile ilgili hiçbir sorumluluk almamaktadır.

Sınav Sonuçları Türkçe sınav sonucu ve Duolingo English Test skorunun toplamı en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır. Açık kontenjan sayısı kadar öğrenci kayıt hakkı kazanır.
    10, 11 ve 12. sınıflara öğrenci alınmamaktadır.

Öğrenci İşleri’ne 02165856200’dan dahili 6216 veya 6459 numaralarından ulaşabilirsiniz.