Mezunlar

Mezunlarımız ile ilgili çalışmalar Koç Okulu Kurumsal İletişim departmanı tarafından yönetilmekte olup, mezun iletişiminin yürütüldüğü KOnnect‘e (Koç Okulu Mezun Platformu) bu bağlantıdan erişilebilir.

Öğrencilerimiz okuldan mezun olduklarında, dilerlerse Koç Özel Lisesi Mezunlar Derneği’ne üye olabilirler.

Biz neler yapıyoruz?

• Tüm mezunlarımızla okulumuz arasında sağlıklı bilgi akışı sağlamak
  • Mezuniyet Balosunu düzenlemek
  • Yurt içi ve yurt dışı Mezunlar Buluşmaları düzenlemek
  • Mezunların okula olan katkılarında aktif rol almak (fundraising, gönüllülük, kariyer)

Siz neler yapabilirsiniz?

Her zaman mezunlarımızın gönüllü desteğine ihtiyacımız var! Mezun etkinliklerinde planlama süreçleri ve iletişim ağının hızlı ve eksiksiz ilerlemesinde, okula veya burslu öğrencilerimizin sponsorluk ihtiyaçlarında, öğrencilerimizin kariyer belirleme süreçlerinde ve benzeri birçok durumda, okulumuzun mezun ettiği her biri birbirinden farklı ve değerli dünün öğrencileri bugünün bilim insanları, iş insanları veya gönüllülerinden destek almaya ihtiyacımız var.

Organizasyonlarımızda bize destek olmak ister misiniz?

Koç Okulu tarafından okulda ve yurt dışında düzenlenen Mezun Buluşmalarının organizasyon ekibinde yer alabilir veya sadece iletişim ağımıza destek olabilirsiniz. Mezun Buluşmalarımızda gönüllü olmak isterseniz lütfen bize mezunlar@koc.k12.tr adresinden ulaşın.

• Mezunlar Buluşması: Okul içinde düzenlenen mezun buluşmalarında 10, 15, 20. ve üzeri yıllarını kutlayan mezunlarımız, yeniden okulda olmanın heyecanı ile okul ruhunun yaşıyor ve dostluklarını güncelliyor. Üstelik önümüzdeki yıldan itibaren buluşmalarımızda tüm mezunlarımızı ağırlamayı planlıyoruz.
  • Yurt Dışı Mezunlar Buluşması: Mezunlarımızın yurt dışı dağılımına göre genellikle Ocak-Şubat aylarında bir Amerika bir de İngiltere’de her yıl birer mezunlar buluşması gerçekleşiyor. Neden bir sonraki Almanya’da ya da Hollanda’da olmasın? Buluşmalarda daha çok mezunumuza ulaşabilmek bizim için çok önemli.

İhtiyaç sahibi öğrencilerimize sponsor olmak ister misiniz?

Bildiğiniz gibi Koç Okulu, Lise öğrencilerimizin yaklaşık %20’si başarı & ihtiyaç bursu ile öğrenim görüyor. Bu öğrencilerimize yönelik bağış desteği verebilirsiniz. Öğrencilerimize aşağıdaki desteklerden herhangibiri konusunda sponsor olmak isterseniz lütfen bize  mezunlar@koc.k12.tr adresinden ulaşın.

• Sınav/Başvuru sponsorluğu: Öğrencilerimizin SAT, ACT, üniversite başvurusu ücretleri
  • Ulaşım sponsorluğu: Öğrencilerimizin kabul aldıkları yurt dışı üniversitelere ulaşımları için yol ücreti
  • Kitap sponsorluğu: Seviye kitaplarının temini
  • Etkinlik Katılım sponsorluğu: Yaz okulu, kamp ve etkinliklere katılım, konaklama ve uçak bileti ücreti (MUNDP gibi uluslararası etkinlikler, öğrencilerin ödül aldığı yarışmaların ödül törenleri vb.)

Öğrencilerimizin profesyonel hayat ile tanışmaları için destek olabilir misiniz?

Özellikle lise öğrencilerimizin hayattaki amaçlarını keşfetmesi için Koç Okulu olarak birçok ders dışı etkinlik ve proje gerçekleştiriyor, onları her anlamda hayata hazır olmaları için destekliyoruz. Geçmişte Koç Okulu sıralarında oturmuş mezunlarımızın bugün sahip olduğu fırsatlar hayatı keşfetmeye çalışan lise öğrencilerimizin önünde yeni pencereler açabileceğinden eminiz. Bu nedenle, eğer lise öğrencisi stajyer programına sahip bir kurumda çalışıyor veya yönetici iseniz ve lütfen bize mezunlar@koc.k12.tr adresinden ulaşın.

Geleneksel Meslekler Günü organizasyonunda destek olabilir misiniz?

Her sene geleneksel olarak düzenlenen Meslekler Günü’nde öğrencilerimizi profesyonel yaşam ile tanıştırmak üzere güncel ve geleceğin mesleklerine yönelik tanıtımlar gerçekleştiriyoruz. Geçmişte bu organizasyonlarda dinleyici olmuş mezunlarımızın düzenlenecek etkinliklerde öğrencilerimizin ufkunu ve vizyonunu açarak başarılı çalışmalarıyla rol model olmalarını çok isteriz. Meslekler Günü etkinliklerinde mesleğinizi tanıtmak üzere konuşmacı olarak yer almak isterseniz lütfen bize mezunlar@koc.k12.tr adresinden ulaşın.