Tarihçe

Farklı kültürlerden gelen akademik bünye, çift-dilli eğitimin sağladığı küresel bakış açısıyla Koç Okulu, akademik ve etik standartlar açısından en üst düzeydeki eğitim programını sürekli geliştiriyor. Anasınıfından 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerinin gidişatını ve insani yüzünü geliştirerek, kendilerine güvenen, ahlaklı, lider ilkeleri ve sorumluluk sahibi dünya vatandaşları olmayı amaçlıyor.

1988 yılında lise bölümü, 1998’de ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın sekiz yıllık eğitim programıyla ilköğretim okulu Vehbi Koç Vakfı tarafından kurulan Koç Okulu, kısa sürede Türkiye’nin en seçkin eğitim döneminden biri haline geldi.

2012 yılında MEB’in hayata geçmesi 4+4+4 sistemine uyum sağlayan okul, 2012-2013 eğitim yılında ilkokul, ortaokul ve lise olarak üç bölüm ayrılmış olsa da, K-12 eğitim dönemini sürdürme ve 2016 yılından beri Koç Okulu adını taşıyor.