Proje Kapsamı

Ön Çalışmalar:

2019 yılında yürürlüğe giren yeni Deprem Yönetmeliği çerçevesinde, yeni yönetmeliğin önceki yönetmeliklere göre getirdiği farklı yükümlülükler doğrultusunda mevcut binalarımızın kapsamlı bir değerlendirmesini gerçekleştirmek üzere İstanbul Teknik Üniversitesi’ne başvurulmuştur.

Eğitim faaliyetlerimizi aksatmamak için binalarda yapılacak kapsamlı tetkik çalışmaları, öğrencilerimizin okulda olmadığı yarı yıl tatil dönemi değerlendirilerek 17 Ocak-3 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

İTÜ tarafından hazırlanan ve 15 Mayıs 2020 günü Koç Okulu Yönetim Kurulu’na iletilen ön raporda,  Lise Binası Eğitim Blokları’nın (A-B-E-F Blokları) depreme karşı güçlendirmeye ihtiyacı olduğunu deklare edilmiştir. Bu kapsamda planlanan Koç Okulu Lise Renovasyon Projesi kapsamında çalışmalar güçlendirme ve yeniden inşa olarak iki grupta yapılacaktır:

• Güçlendirme yapılacak binalar: Lise E ve F Blok (Yaz 2020)
  • Yıkılacak ve yeniden inşa edilecek binalar: Lise A ve B Blok ( Yaz 2020- Yaz 2021)

Lise Renovasyon Projesi’nden ayrı olarak, İlkokul-Ortaokul binalarında tekil iyileştirme çalışmaları yapılmış olup Eylül 2020’de tamamlanmıştır.

Yeni Binaların Plan ve Tasarımı:

Koç Okulu’nun ilk kurulduğu dönemde, o zamanki adıyla Koç Lisesi binası olarak 1988 yılında inşa edilen ve tüm mezunlarımızın anılarında önemli bir yeri olan A ve B blokların renovasyon sebebiyle yıkılacak olması tüm paydaşlarımızı hüzünlendirse de, yerine yapılacak yeni Lise binalarının gelecek yılların eğitim ihtiyaçlarına, öğretmen ve öğrenci gereksinimlerine göre, modern bir perspektifle projelendirilecek ve inşaa edilecek olması Koç Okulu Ailesi’ne ayrı bir heyecan getirmiştir.

Yeni Lise binalarımızın tasarımında konsept çalışmaları titizlikle, Koç Okulu Ailesi’ne en uygun şekilde ve diğer eğitim kurumlarına örnek olabilecek düzeyde yeniliklerle sürdürülmektedir.

Proje Paydaşları:

Koç Okulu Renovasyon Projesi, Vehbi Koç Vakfı desteğiyle vakıf tarafından yetkilendirilen teknik ekipler ile sürdürülmektedir. Projede yüklenici firma Koç Topluluğu firmalarından Ark İnşaat’tır.

Mimari Proje: DB Architects

Araştırma, Danışmanlık ve İç Mimari Proje: Thisis180 & PAB Mimarlık

Proje İletişimi:

Koç Okulu Renovasyon Projesi teaser filmine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.