The Koç School

THE KOÇ SCHOOL

2020 Sınıfı: IB Sonuçları

2020 sınıfının yurt dışı üniversite yerleşimleriyle ilgili başarılarını geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık. Bu zorlayıcı ve belirsizliklerin hakim olduğu dönemde Okulumuzun Uluslararası Bakalorya Diploma Programına (IB) katılmış olan öğrencilerimizin başarılarını paylaşmaktan büyük gurur duyuyoruz. Tüm IB notları ve sonuçları yayınlandığında, detaylı istatistiksel bilgileri her yıl olduğu gibi paylaşacağız. 2019 mezunlarının IB notlarıyla ilgili özet bilgilere bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

2020 sınıfının IB notlarının değerlendirmesine istinaden IB Okul ortalamamız iki puan artarak 35’e yükseldi. Böylece Okul tarihinin en yüksek ortalamasına ulaştık ve Mayıs 2013’ten bu yana sabit olan 33 puan eşiğini aşmış olduk. Öğrencilerimiz Okulumuzun sunduğu toplam 29 dersin 25’inde dünya ortalamasının üzerinde puan aldı. Dünyadaki ortalama ders puanımız 5.54 ile 2007’den beri sahip olduğumuz en yüksek değere ulaştı.

İki öğrencimiz, dünya genelindeki diploma programı adaylarının sadece %0.15’inin ulaştığı 45 puanla diploma programını tamamladı. Toplam 137 IB diploma programı adayımızdan 19’u 40 üzeri, 36 öğrencimiz, 38 ve üzerinde puan aldı.

Yurt içi üniversitelerine yerleşim detayları Ağustos ve Eylül aylarında belirlendiğinde, sizlerle ayrıca paylaşacağız. Her yıl yepyeni rekorlar kıran mezunlarımızla gurur duyuyor, 2020 sınıfımızı yürekten kutluyoruz, yolları açık olsun.