The Koç School

THE KOÇ SCHOOL

Koç Okulu Uzaktan Eğitim

Koç Okulu, okulların kapalı olduğu süreçte öğrencilerimizin bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine devam edebilmeleri için, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı EBA platformu dışında çeşitli dijital platformlar aracılığıyla eğitim öğretim süreçlerinin zenginleştirilmesine yönelik hazırlıklar yapmıştır.

23 Mart 2020 tarihinde başlamış olan Koç Okulu Uzaktan Eğitim Programı ile ilgili güncel bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Koç Okulu Uzaktan Eğitim Yaklaşımı

Koç Okulu Uzaktan Eğitim Yaklaşımı dokümanına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Koç Okulu Uzaktan Eğitim Prosedürü

Koç Okulu Uzaktan Eğitim Prosedürü dokümanına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Koç Okulu Uzaktan Eğitim Platformları

Moodle: Asenkron süreçlerde, ağırlıkla bilişsel katılım desteklenmektedir. Moodle ders sayfalarının temel amacı, öğrencilerin ders takiplerini, iletişimi ve bilgi paylaşımını kolaylaştırmak, velileri dersler hakkında bilgilendirmektir.

BigBlueButton: Senkron süreçlerde kullanılacak canlı ve interaktif ders yayını yapılabilen BigBlueButton uygulaması, öğrencilerin daha sosyal olmalarını, izolasyon hissinden uzaklaşmalarını ve derse kişisel katılımlarını desteklemek üzere kullanılan bir altyapıdır. Canlı derslere Moodle üzerinden erişilmektedir.

Diğer: Zoom, Skype, Google Meet, Adobe Connect, Microsoft Teams vb. uygulamalar, farklı ders ve okul süreçlerinde (yurt içi ve yurt dışı üniversite danışmanlığı, psikolojik danışmanlık ve rehberlik v.b.) Moodle üzerinden bilgilendirme yapılarak kullanılmaktadır.

Koç Okulu Pandemi/Uzaktan Eğitim Rehberlik Bültenleri

Koç Okulu İlkokul, Ortaokul ve Lise PDR bölümleri tarafından hazırlanan bültenlere bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Koç Okulu Uzaktan Eğitim Teknik Destek

  • E-posta:  helpdesk@koc.k12.tr
  • Telefon: İlkokul: 0216 5856348, Ortaokul: 0216 5856515, Lise: 0216 5856555

Koç Okulu Uzaktan Eğitim KVK

Koç Okulu Uzaktan Eğitim KVK Aydınlatma Metni dokümanına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Koç Okulu Kütüphane Uzaktan Erişim Kaynakları

Uzaktan eğitim deneyiminin yaşandığı bu günlerde dijital kaynak kullanımının da önemi artmıştır. Veritabanları yüksek kaliteli ve bilimsel kaynaklara erişim sağlamak üzere hazırlanmış çevrimiçi dizinlerdir. Üniversite ve ortaöğretim kütüphaneleri veritabanlarına üye olarak kullanıcılarının bu hizmetten faydalanmasını sağlarlar. Koç Okulu olarak üye olduğumuz Britannica School veritabanından ilk-orta ve lise seviyesindeki tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve çalışanlarımız yararlanabilmektedir. Abone olduğumuz veritabanı ve açık erişim veritabanları dışında yaşanılan bu süreçte bazı yayıncılar da dijital kaynaklarını ücretsiz olarak erişime açmıştır. Britannica School veritabanımıza ve diğer dijital kaynaklara ulaşmak isteyen kullanıcılarımız aşağıdaki bağlantıları takip ederek ulaşabilirler. Kütüphane ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi libraryinfo@koc.k12.tr adresinden iletebilirsiniz.