The Koç School

THE KOÇ SCHOOL

TEDxKoçSchool

“Technology”, “Entertainment” ve “Design” sözcüklerinin baş harflerinden oluşan TED kâr amacı gütmeyen, 1984’de kurulmuş bir organizasyondur. TED, dünyanın dört bir yanındaki insanların karşılaştığı sorunlar hakkında farkındalık yaratmayı ve daha iyi bir geleceğe emin adımlar atmayı hedefler. TEDx ise “Paylaşmaya Değer Fikirler” anlayışı çerçevesinde, kişiler ve organizasyonların yerel etkinlikler yapabilmelerini sağlar. TEDx ismindeki “x” bağımsız organize edilen etkinlikler anlamına gelmektedir.

Koç Okulu öğrencileri günümüz problemlerine dikkat çeken, alanlarında uzman kişilerin seslerini duyurabileceği bir platform yaratmak amacıyla TEDxKoçSchool etkinliğini düzenlemeye başladılar. TEDxKoçSchool etkinliği dört sene boyunca “Değişimi Tanımlamak”, “İsimsiz Kahramanlar”, “Mevsimler” ve “Ses Ver” temaları kapsamında birbirinden değerli konuşmacıları ağırladı.  Bu sene de TEDxKoçSchool, “Mesafe” teması ile online olarak gerçekleştirilecek.

Bu yılın konuşmacıları Mert Fırat, Rayka Kumru, Hüsamettin Koçan, Aslı Pasinli, Emrah Aydın ve Eda Erdoğmuş’un temayı altı farklı açıdan ele alan konuşmaları ile TEDxKoçSchool, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da izleyicilerine yeni bakış açıları kazandırmaya devam edecek.