Yurt İçi Üniversite Danışmanlığı

Öğrencilerimize, Türkiye’de kendi ilgi yetenek ve değerlerine uygun Yükseköğretim kurumlarını ve bölümlerini belirleyebilmeleri, bu hedeflerine ulaşabilmeleri amacıyla danışmanlık hizmeti verilir.

Lise hazırlık, 9 ve 10. Sınıf 1. Döneminde Yurt İçi Üniversite Danışmanlarımız tarafından ortak ve genel yürütülen çalışmalarımız 10. Sınıf ikinci döneminde itibaren danışman ataması yapılarak bireysel takip şeklinde sürdürülmektedir.

Ebeveynlerin de sistemi bilmeleri hazırlık sürecinde öğrenciye doğru desteği verebilmesi açısından önemlidir. Çalışmalarımız 10 ve 11. sınıflarda çalıştaylar ve bireysel görüşmeler şeklinde yürütülmektedir. 12. sınıf velileri ile sene içerisine yayılmış program dahilinde “Paylaşım Toplantıları” ve bireysel görüşmeler  yapılmaktadır.

Öğrencilerimize, Yurt İçi Üniversitelere yerleştirme sistemi olan YKS (TYT-AYT) tanıtımı, hedeflere göre ders seçimi ve girilecek sınavların özellikleri, TYT-AYT Deneme Sınavları, sistemin önemli bir parçası olan Orta Öğretim Başarı Puanının önemini kavratacak çalışmaların yanı sıra, üniversite ve yükseköğretim programlarını tanıtacak çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Üniversite de kariyer planlamalarına devam ettirecek çift ana dal, yan dal ve yatay geçiş gibi konularda da bilgilendirmeler yapılır.

Öğrencilerimizin, Türkiye’deki üniversitelerin Yaz Okulları, Demo Dersleri, Kış Okulları Ve Atölye Çalışmaları hakkında bilgilendirilerek katılımları sağlanır.

Yurtiçi Üniversitelerde kariyer belirlemenin Lise Hazırlık sınıfında başlayıp 12. sınıfın sonuna kadar devam eden bir süreç olduğunun ve öğrencilerimizin de bu süreçte desteğe ihtiyacı olduğunun bilinci ile çalışmalarımızı düzenliyoruz.

2021 Yurt İçi Üniversite Sınavı sonuçlarına göre öğrencilerimizin yerleştiği üniversiteler: