Yurtiçi Üniversite Danışmanlığı

Öğrencilerimize, Türkiye’de kendi ilgi yetenek ve değerlerine uygun Yükseköğretim kurumlarını ve bölümlerini belirleyebilmeleri, bu hedeflerine ulaşabilmeleri amacıyla danışmanlık hizmeti verilir.

Lise hazırlık, 9 ve 10. sınıflarda Kariyer Belirleme Çalışmaları rehber öğretmenleri tarafından yürütülür. Bu çalışmalar 11 ve 12. sınıflarda hedeflerini yurtiçi üniversiteler olarak belirleyen öğrencilerimizle Yurtiçi Üniversite Danışmanı tarafından devam ettirilir.

Ebeveynlerin de sistemi bilmeleri hazırlık sürecinde öğrenciye doğru desteği verebilmesi açısından önemlidir. 10 ve 11. sınıflarda çalıştaylar şeklinde yürütülen veli bilgilendirme çalışmaları 12. sınıf velileri ile sene içerisine yayılmış program dahilinde “Paylaşım Toplantıları” şeklinde sıklaştırılmıştır.

Öğrencilerimize, Yurtiçi Üniversitelere yerleştirme sistemi olan YGS ve LYS’lerin tanıtımı, hedeflere göre ders seçimi ve girilecek sınavların özellikleri, sistemin önemli bir parçası olan Orta Öğretim Başarı Puanının önemini kavratacak çalışmaların yanı sıra, Üniversite ve yükseköğretim programlarının tanıtacak çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Üniversite de kariyer planlamalarına devam ettirecek çift ana dal, yan dal ve yatay geçiş gibi konular da işlenir.

Öğrencilerimizin, Türkiye’deki üniversitelerin Yaz Okulları, Demo Dersleri, Kış Okulları Ve Atölye Çalışmaları hakkında bilgilendirilerek katılımları sağlanır.

Yurtiçi Üniversitelerde kariyer belirlemenin Lise Hazırlık sınıfında başlayıp 12. sınıfın sonuna kadar devam eden bir süreç olduğunun ve öğrencilerimizin de bu süreçte desteğe ihtiyacı olduğunun bilinci ile çalışmalarımızı düzenliyoruz.