“Kozan Belgeseli” Moskova’da Finalde

Koç Okulu, sanat eğitimi ile onların eleştirel ve yaratıcı düşünme, kendini sanat yolu ile ifade etme ve estetik duyarlılık kazanmaları amaçlarken; öğrencilerin deneysel, özgün ve yaratıcı bir biçimde fikirlerini aktarabilmeleri için gerekli bilgi birikimi ve beceriyi de kazanması için fırsatlar sunuyor. Günümüzde tüm gençler ana iletişim aracı olarak videoyu kullanıyor, kamera ve düzenleme yöntemleri ile fikirleri özgürce paylaşabiliyorlar. 2016 yılından bu yana 12-18 yaş arası gençlerin katılımına açık şekilde düzenlenen Moskova Uluslararası McGuffin Film Festivali’nde, bu yıl bir Koç Okulu öğrencisi de belgesel filmi ile yer alıyor.

Koç Okulu IB programı kapsamında film dersleri alan 12. sınıf öğrencilerimizden İlayda İşeri geçtiğimiz yaz çektiği “Kozan” adlı kısa belgeselde Adapazarı’na bağlı bir köyde yaşayan çiftçi bir kadının günlük yaşamından kesitler veriyor. Belgesel, 20-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası McGuffin Film Festivali’nde finalist olarak seçildi.