Kütüphane

Koç Okulu kütüphanelerinin amacı eğitim-öğretim programında belirtilen eğitimsel amaçları destekleyici eğitim ve öğretim materyallerini temin ederek öğrencilerin gelişen teknoloji ve bilgi toplumunda hızlı ve verimli bir şekilde aranılan bilgiye ulaşmalarını sağlamak, yerel, bölgesel, ulusal ve evrensel kaynaklara erişimi sağlayarak öğrencilerin farklı görüş ve düşünceleri üretebilmelerini desteklemek, bireysel okuma alışkanlığı ve zevkini geliştirmek, kütüphane kaynaklarını, hizmetlerini ve gerekliliğini öğreterek kütüphane kullanımını günlük hayatlarının bir parçası haline getirmektir.

Bu amaçlar doğrultusunda aynı kampüs içerisinde kurulmuş olan 3 ayrı kütüphanede, akademik personeli, öğrencileri ve eğitim-öğretim hayatı ile ilgili tüm kişi ve bölümlere hizmet verilir.

Kütüphaneler bünyesinde Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinde kaynaklar bulunur. 1993 yılından bu yana eğitimi desteklemek amacı ile kullanılan görsel-işitsel kaynakların yanısıra 2001 yılından başlayarak online veri tabanları da hizmete girmiş ve araştırma olanakları geliştirilmiştir. Her yıl artmakta olan online veritabanlarının yanısıra e-kitap sistemiyle elektronik ortamda kullanılacak kaynaklar arttırılmıştır.

Kütüphanelerde Türkçe ve yabancı dillerde süreli yayınların aboneliği bulunmakta ve İngilizce gazeteler günlük olarak gelmektedir.
Öğretmenler istedikleri sınıflarıyla birlikte kütüphaneyi rezervasyon yaptırmak suretiyle kullanabilir, öğrenciler tüm serbest kullanım zamanlarında (teneffüslerde) kütüphaneden yararlanabilirler.

Aranan kaynağa ya da konuya ulaşmakta güçlük çekildiğinde kütüphane personeli, tüm çalışanlar ve öğrenciler için her zaman yardıma hazırdır.