Mercek: Enerjimizi Güneşten Alıyoruz – Koç Okulu Güneş Enerjisi Santrali

Koç Okulu, 2017 yılında kendi elektriğini üretmeye başladı.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmak, bu alandaki farkındalığı arttırmak, bu konuyu aynı zamanda bir eğitim fırsatı ve öğrenme ortamına dönüştürmek üzere planlanan güneş enerji santrali okulun elektrik ihtiyacının % 35’ini karşılayacak. Türkiye’de bir eğitim kurumu bünyesinde kurulan en büyük kapasiteli santral olma özelliği taşıyan tesis, aynı zamanda Marmara Bölgesi’nin en büyük kurulu gücüne sahip. Santralin yanı başında tasarlanan güneş evinde öğrenciler yenilenebilir enerji kaynakları başta olmak üzere, birçok alanda çalışmalar yapıp projeler geliştirmeye başladılar.

GES kazanımları arasında:

– 1 yılda 60,000 ağaç korunuyor

– 1 yılda 1.170.000 kWh elektrik üretiliyor

–  1 yılda 720.000 kg karbon salınımı engelleniyor

–   Kampüsün yıllık elektrik ihtiyacının 1/3’ü karşılanıyor (400 ailenin 1 yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak miktarda elektrik üretiliyor)

GES Projesi aynı zamanda Koç Holding’in “En Başarılı Koçlular” yarışmasında finale kalarak, holding bünyesinde de başarısını duyurdu.