The Koç School

THE KOÇ SCHOOL

İstanbul Yarı Maratonu’nda İyilik Peşinde Koşmak İster Misiniz?

Koç Okulu olarak farklı alanlarda insan hayatını iyileştirmeyi hedefleyen her türlü çabayı değerli buluyor, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlayarak ihtiyacı olan her canlıya ulaşmak için var gücüyle çalışan sivil toplum kuruluşlarına destek vermek ve elimizden geleni yapmak istiyoruz.

Bu sebeple, farklı alanlarda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının 17. İstanbul Yarı Maratonu kapsamında yürüttükleri kampanyaları sizlerle paylaşmak isteriz.

Desteklemek istediğiniz sivil toplum kurumlarına kaynak yaratmak için iyi bir fırsat olan 17. İstanbul Yarı Maratonu kapsamında, gönüllülerin kullanabileceği bir yardımseverlik koşusu web platformu olan “İyilik Peşinde Koş” web sayfası üzerinden kampanyanızı oluşturabilir ve dilediğiniz alanda faaliyet gösteren STK’lar için bağış toplayabilirsiniz. “Yardımseverlik koşusu nasıl yapılır?” içerikli videoya bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Kampanyalara katılmak için son tarihin 15 Mart olduğunu unutmayın!

***

Okulumuza ulaşan STK’ların 17. İstanbul Yarı Maratonu ile ilgili kampanyaları aşağıda verilmiştir:

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV)

Kanserli hastaları kucaklamak ve hayatlarına dokunmak için LÖSEV yardım koşularına katılabilirsiniz. LÖSEV Adım Adım platformunda yer almadığından, aşağıdaki bağlantıdan LÖSEV’in yardım koşuları hakkında bilgi alabilir, kayıt sürecinizi başlatabilirsiniz. #KoşarAdımLÖSEV

Bilgi: https://www.losev.org.tr/ozelgun/Account/Register 

Sorularınız için: kosaradim@losev.org.tr

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)

Eşitsizliklerin ve yoksulluğun var olmadığı bir toplum yaratma vizyonuyla; kadınları yaşamlarını, toplumlarını ve dünyayı değiştirmeleri için güçlendirme amacıyla faaliyet gösteren Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’na Adım Adım platformu üzerinden kampanya oluşturup 17. İstanbul Yarı Maratonunda koşarak destek olabilirsiniz. 

Salgın kadınların ev içi bakım yüklerini arttırırken, eşitsizlikler keskinleşti. Yaşanan ekonomik durgunluk ise kadınları işsiz bıraktı, küçük ölçekli işlerini kapatmalarına neden oldu. KEDV olarak, tüm bu olumsuzluklara rağmen hayatı yeniden dönüştürmeye devam eden kadınları koşarak destekleyeceğiz. Bu kapsamda İstanbul Yarı Maratonu’nda:

  • Toplayacağımız her 3.000 TL ile 1 kadına üretime devam edebilmesi için eğitim ve teçhizat destekleri verilecek.
  • 30 kadın için hedefimiz 90.000 TL
  • 75 koşucunun bizimle koşmasını hedefliyoruz.

Ayrıntılı bilgi için kedv@kedv.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Köy Okulları Değişim Ağı (KODA):

Köyde daha iyi eğitim için attığımız adımlar 27 Mart’ta 17. İstanbul Yarı Maratonu daha da güçleniyor!

Geleceğe yapabileceğimiz en büyük yatırım tüm çocukların daha iyi bir eği̇ti̇m almasını sağlamak.

Biz KODA’da 2016 yılından bu yana köy öğretmenleriyle, öğretmen adaylarıyla, kırsal bölgelerde yaşayan ailelerle yaptığımız çalışmalar ve köye özgü ürettiğimiz eğitim içerikleri sayesinde köyde eğitimi bütünsel bir şekilde güçlendiriyoruz. Köyde yaşayan bir çocuğun eğitim sürecinin en büyük destekçisi olan köy öğretmenleri için bu yıl 27 Mart’ta İstanbul Yarı Maratonu’ndayız. Köyde Değişim Öğretmenle Başlar diyerek Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev alan 162 köy öğretmenini 6 günlük Temel Eğitim Kampları ile destekleyeceğiz.

N Kolay 17. İstanbul Yarı Maratonunda Köy öğretmenlerini desteklemek için KODA koşucuları arasına katılmak isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • 1. Adım: Bireysel olarak koşu kaydınızı bu bağlantı üzerinden yapabilirsiniz. (Kayıt için son tarih: 15 Mart  )
  • 2. Adım: KODA- Köyde Değişim Öğretmenle Başlar! proje sayfası 28 Şubat 2022 itibarıyla https://ipk.adimadim.org/nonprofit/view?id=27343 linki üzerinden açılacaktır. Koşucular bu tarih itibariyle www.adimadim.org adresinden bireysel olarak üyeliklerini oluşturup kampanya sayfalarını oluşturmaya başlayabilecekler. Sürece dair tüm bilgileri koşucular ile paylaşıyor olacağız.

Süreçle ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: KODA ekibinden Başak Doğan ile adimadim@kodegisim.org adresinden ve 0552 815 21 41 numaradan iletişime geçebilirsiniz.

TEMA Vakfı – Ağaç Kardeşliği Projesi

Daha önce hiç tohum ektiniz mi? Bir tohumun filizlenmesini gözlemlediniz mi?

Peki ya bir çocuğun doğada yaşadığı mutluluğu hissettiniz mi? İşte şimdi tam zamanı!

Sizi Ağaç Kardeşliği Projemiz ile tanıştırmak isteriz. TEMA Vakfı olarak altı yıldır, daha fazla çocuk toprakla tanışsın, ağaçları tanısın diye maratonlarda yardımseverlik koşuları yapıyor ve Ağaç Kardeşliği Projesi için kaynak geliştiriyoruz. Projeye katılan her çocuğa özel saksı, yerel tohum, toprak, gözlem kutusu, gözlem defteri ve ağaç-yaprak kartları gönderiyoruz. Çocuklar kendi fidanlarını yetiştirirken biz de onlar için hatıra ormanları oluşturuyoruz. Projemiz kapsamında 6 yılda Türkiye’nin 80 ilindeki 38.500 çocuğa ulaştık ve farklı illerde 6 orman oluşturduk. 38.500’ü çocukların kendi yetiştirdikleri fidanlar olmak üzere toplamda 77.000 fidanı toprakla buluşturduk.

Projemizin filmini bu bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Sizler de bizimle birlikte yardımseverlik koşusu yaparak Ağaç Kardeşliğinin büyümesine katkı sağlayabilirsiniz.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV):

TEGV olarak 27 yıldır, ülkemizin dört bir yanındaki çocuklarımızı nitelikli eğitime kavuşturmak için verdiğimiz çabada sizin de desteğiniz çok kıymetli. Bu yolda en büyük heyecanlarımızdan biri de adımlarımızla destek olmak…

“Bir Çocuk Değişsin Türkiye Gelişsin!” Kampanyamızla hedefimiz 300 çocuğun, 1 senelik eğitimine destek olmak. Bizimle olmak isterseniz, 17. İstanbul Yarı Maratonu kampanya süreci 14 Mart – 11 Nisan tarihleri arasında devam edecek.

Detaylı bilgi için maraton@tegv.org e-posta adresimizden veya 0216 290 70 85 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz.