Sağlık ve Hijyen

Sağlık ve Güvenlik

• Öğrencilerle aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin tam doz aşılarını yaptırmış olmaları önerilmektedir.
  • 26 Nisan 2022 tarihi itibarıyla, maske kullanımı okullarda zorunlu olmaktan kalkmıştır. Koç Okulu olarak tüm öğrencilerimizin okulda bulundukları süre boyunca sınıflarda, ortak alanlarda, koridorlarda cerrahi maske kullanmalarını önermekteyiz.
  • Öğrencimizin yanında el dezenfektanı veya kolonya bulundurması önerilmektedir.
  • Okulumuzda bulunan tüm dezenfektan vb. malzemelerin tedariği, Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları ve Koç Holding’e bağlı olan Zer A.Ş. aracılığıyla sağlanmıştır.
  • Öğrencilerimize sık sık ellerini yıkamaları konusunda hatırlatmalar yapılmaktadır.
  • Öğrencilerin okulda bulunduğu süre zarfında ateşi çıkan öğrenci olması durumunda izlenecek protokol detaylarına Koç Okulu COVID-19 Vaka Prosedürleri dokümanından ulaşabilirsiniz.

Temizlik ve Hijyen

Okulun temizlik ve dezenfeksiyon süreçleri, Koç Holding “Temizlik ve Dezenfeksiyon Uygulama Önerileri” ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi” nezdinde düzenlenmiş ve bu süreçlere Koç Okulu dinamiklerine istinaden ek uygulamalar hayata geçirilmiştir.

Tüm temizlik işlemleri gün boyunca, sürekli olarak gerçekleştirilecek, okulda öğrenci ve çalışan bulunmayan saatlerde ise biyosidal ruhsatlı ürünlerle dezenfeksiyon yapılacaktır.

Okulumuz, 2020-2021 eğitim öğretim yılında “Okulum Temiz” sertifikasyonunu ilk alan okullar arasında yer almaktadır.

• Sık kullanılan yüzeyler (masalar, kapı kolları, aydınlatma dügmeleri ve prizler, tezgahlar, tutacaklar, tırabzanlar, telefonlar, klavyeler, tuvaletler, lavabolar, musluk ve bataryalar, vb.) öncelikli olarak gün boyu dezenfeksiyon özelliği bulunan biyosidal ürünlerle temizlenmektedir.
  • Tablet, klavye, dokunmatik ekran ATM vb. elektronik cihazlar ayrıca dezenfekte edilecektir. Öğrenciler, kendilerine ait kulaklık, dizüstü bilgisayar vb. ekipmanların temizliği ve dezenfekte edilmesinden sorumludur.
  • Öğrencilerin okulda bulunmadığı saatlerde detaylı dezenfeksiyon yapılacaktır.
  • Tüm alanlar sık sık havalandırılacaktır.
  • Merkezi klima sistemleri %100 taze hava ile çalıştırılacak olup duvar tipi klimalar kullanılmayacaktır.
  • Kullanılmış maske, koruyucu, eldiven vb. atıklar hijyen kuralları çerçevesinde ve tıbbi atıklar için belirlenmiş pedallı çöp kutularında toplanacaktır.
  • Diğer atıklar için tüm sınıflara pedallı çöp kutuları yerleştirilmiştir.
  • Okullarda kullanılan su sebillerinin matara doldurma fonksiyonu kullanılabilmekte olup,  ağızla içme fonksiyonu kullanılmayacaktır.