İngilizce

İlkokul İngilizce Bölümü birçok farklı ülkeden gelen 16 öğretmenden oluşur. Bu çok uluslu kadro; öğrencilere geniş bir çeşitlilik ve deneyim sağlarken, onların İngilizce’yi küresel bir dil olarak algılamaları ve öğrenmelerine de destek olur. Öğretmenler öğrencilere bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşır. Akademik gelişimin, yaratıcılık ve eleştirel düşüncenin yanı sıra önemli sosyal becerilerin ve ders çalışma alışkanlıklarının kazandırılması da teşvik edilir.

İlkokuldaki İngilizce programı, anasınıfında başlar ve 4. sınıfın sonuna kadar öğrencilerin İngilizcelerinin gelişerek ilerlemesini hedefler. Ana hedeflerden biri, küçük yaştaki öğrencilere İngilizce sevgisini aşılamaktır. Yaklaşım, iletişimsel ve konu bazlıdır. Yıllar içinde konuşma, dinleme, yazma, izleme, okuma gibi tüm beceriler ve dille ilgili yapısal ve dilbilimsel bilgiler sistematik olarak geliştirilir. Öğrencilerin işbirliği, sorumluluk ve bağımsızlık duyguları beslenir.

Farklılaştırılmış eğitim uygulamaları yapabilmek için ders kitapları, okuma kitapları, dijital kaynaklar, edebi eserler ve öğretmenlerin hazırladığı çeşitli malzeme ve etkinlikler kullanılır. Her sınıf seviyesinde “split” (sınıfın yarısı ile) dersler yapılır, bu sayede öğrenciler dersi kendi sınıflarında ya da İngilizce etkinlik sınıflarımızdan birinde daha küçük bir grupla kullanma imkânı bulabilirler. 4. sınıfın sonuna doğru öğrenciler artık İngilizce konuşulan bir ortamda eğitim görürken, kendilerini çok rahat hisseder ve ortaokulda dil becerilerini geliştirmek için hevesli bir şekilde bu sınıfı bitirirler.