Kütüphane

Amaç

Yaşam boyu öğrenen, etik değerlere sahip bilgi okuryazarı bireylerin kendilerini gerçekleştirmesine olanak tanıyan modern, yenilikçi ve öncü bir öğrenme merkezi olmak.

Hedef

Kütüphanelerimizin misyonu, okul toplumunu oluşturan tüm bireylerin, akademik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişimlerini destekleyecek bilgi kaynaklarını sağlama, okumaya özendirme, bilgi okuryazarlığı ve akademik dürüstlük eğitimleri ile yaşam boyu öğrenme yetkinliklerini geliştirmelerine olanak tanıyan nitelikli bilgi hizmetleri sunmaktır.

Koç Okulu Kütüphaneleri, okulun misyon ve vizyonu doğrultusunda yaşam boyu öğrenen, etik değerlere sahip bireylerin kendilerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyan öğrenme merkezleridir. Kampüste, alanında yetkin bilgi ve belge yönetimi uzmanlarının istihdam edildiği, nitelikli basılı ve elektronik yayın koleksiyonuna sahip, teknolojik donanımı, bireysel ve grup çalışmalarına elverişli mekan tasarımı ile kullanıcılarına hizmet veren ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kütüphane bulunmaktadır.

K12 seviyesindeki öğrencilerimize, akademik ve idari kadrolarımıza sunulan kaynak ve bilgi hizmetleri ile kütüphanelerimiz, eğitim ve öğretim ortamının önemli bir bileşeni olarak faaliyet göstermektedir.

Koleksiyon

Koç Okulunda yürütülen ulusal ve uluslararası eğitim programlarının çeşitliliği göz önüne alınarak 1993 yılından bu yana oluşturulan farklı dil, konu, tür ve formatlarda bilgi kaynaklarına sahip basılı ve elektronik yayın koleksiyonumuz mevcuttur. Basılı materyaller Destiny kütüphane otomasyon programına DEWEY Ondalık Sınıflama Sistemi’ne göre kataloglanarak açık raf sistemi ve web kataloğu aracılığıyla kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır.

6.500’den fazla e-kitap, 7.000’den fazla e-dergi ve gazete, dijital ansiklopedi ve makale veri tabanlarında oluşan elektronik yayın koleksiyonumuz kullanıcılarımızın 7/24 erişimine açıktır.  Koleksiyonumuzda Encyclopedia Britannica, Jstore, EBSCO, TumbleBook Library, Sora (elektronik kitap koleksiyonu), Sayısal Kitap (Türkçe elektronik kitap koleksiyonu) ve PressReader (dijital dergi ve gazeteler) veri tabanları mevcuttur.   Ek olarak öğrencilerimize, araştırma süreçlerinde yararlandıkları bilgi kaynaklarını, akademik doğruluk ilkelerine ve uluslararası alıntılama formatlarına uygun olarak kaynakça oluşturmalarını sağlayan NoodleTools aboneliği sağlanmaktadır.

Gelişen dünya ve değişen bilgi teknolojilerini takip ederek güncel, güvenilir ve nitelikli bilgiye erişim olanağı sunan zengin basılı ve elektronik yayın koleksiyonumuz öğrenci, öğretmen ve tüm paydaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını karşılayarak geniş bir yelpazede gelişimini sürdürmektedir.

Kullanıcı Hizmetleri

Okuma alışkanlığı ve zevkini geliştirmeye yönelik okuma kültürü projeleri, bilgi okuryazarlığı ve akademik dürüstlük eğitim sunumları, basılı ve elektronik bilgi kaynaklarına erişim ve etkin kullanıma yönelik kullanıcı eğitimleri, ulusal ve uluslararası müfredatı destekleyen sınıf etkinliklerine ek olarak MEB ve IB eğitim programlarının gerekliliği olan projeler, sergi ve bitirme tezi yazma alanlarında tüm okul topluluğu ile disiplinlerarası çalışmalar yürütülmektedir.

Koç Okulu Kütüphanelerimizin etkin bilgi hizmetleri ve kaynaklarına erişmek için  web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Hizmet Saatleri:

Hafta içi (Cuma hariç): 08.00- 16.00

Cuma: 08.00 – 13.30

Danışmak istediğiniz konu ve sorularınız için e posta ile iletişime geçebilirsiniz.