Görsel Sanatlar

İlkokul Görsel Sanatlar eğitimindeki temel amacımız; öğrencilerimizin kültürler arası ortak bir anlatım dili olan plastik sanatlar hakkında genel bilgi edinmelerini sağlamak; farklı sanat biçemleri ve görüşleri hakkında bakış açısı ve yorum yapabilme yetisi kazanabilmiş bireyler yetiştirmektir.

Görsel sanatlar ders programı; uygulamalı çalışmalar ile öğrencilerimizin hayal güçlerini, yaratıcılıklarının ve el becerilerinin geliştirilmesini; öğrencilerin gözleme, çözümleme, düzenleme, yorumlama, yaratma aşamalarında resim dilinin elemanlarını (nokta, çizgi, ışık-gölge, açık-koyu, renk, doku, vs.) kullanabilme becerilerinin geliştirilmesini hedefler.

Yaş özelliklerine göre biçimlendirme çalışmaları, görsel sanat kültürü ve müze bilinci alanında uygulamalı ve yaratıcı çalışmalar planlanarak öğrencilerin sanat alanında gelişmeleri sağlanır.

Öğrencilerimizin, yeteneklerini fark etmesi, yapabileceklerini görüp anlaması, kendine güven duygusu kazanması en temel  hedeflerimizdendir.