İngilizce Hazırlık

Lise İngilizce Hazırlık Programı, farklı dil yeterlilikleri ve alt yapılara sahip öğrencilerin İngilizce seviyelerini edebiyat ağırlıklı Lise İngilizce müfredatının beklentilerini yerine getirecek şekilde geliştirmeyi amaçlar. Programımıza dahil olan öğrencilerin çoğu evlerinden ilk kez uzakta kaldıkları ve ilk defa tamamen İngilizce konuşulan bir ortamda bulundukları için okulun geri kalanından daha küçük sınıflar oluşturulur ve öğretmenin rehberlik rolünün güçlendirilmesi hedeflenir. Hazırlık sınıfı öğrencileri İngilizce öğretmenleri ile haftada toplam 21 ders saati İngilizce eğitim görür.

İngilizce derslerinin yanı sıra Lise Hazırlık öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri, Görsel Sanatlar / Müzik, Beden Eğitimi, Bilgisayar Bilimleri ve Modern Yabancı Diller dersleri görürler.

Lise Hazırlık İngilizce Hazırlık Programı

Lise Hazırlık İngilizce müfredatı tematik olarak düzenlenmiştir. Yıl boyunca aşağıdaki temalar işlenir:

•   Seyahat ve İlişkiler
  •   İnsan davranışı ve Medya
  •   Etik ve adalet & Sağlık
  •   Para, statü ve modern hayat & İnanışlar
  •   Dil ve iletişim & Dünyayı değiştirmek

Lise hazırlık öğrencileri A, B ve C olmak üzere üç farklı İngilizce dersi görür. Yukarıdaki temalardan iki tanesi farklı öğretmenler tarafından eşzamanlı olarak A ve B derslerinde işlenir. C dersi ise öğrencilerin dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmenin yanı sıra tematik ünitelere ilişkin kelime dağarcıklarını zenginleştirmelerine yardımcı olur.  Öğrenciler aynı zamanda dil becerilerine ilişkin pratik ve dilbilgisi uygulamaları yapar. İngilizce C dersi farklı bir öğretmen tarafından işlenir ve haftada bir ders olarak uygulanır.

Tematik bölümlerin her birinde öğrenciler çeşitli dinleme, okuma, konuşma, yazma, dilbilgisi ve telaffuz çalışmaları yapar.  Disiplinlerarası bir bakışla bağımsız düşünme ve analitik becerilerin geliştirilmesi amaçlanır. Temalara ek olarak sınıfta bir roman okunur ve incelenir, sunum projesi hazırlanır ve okuma alışkanlığını ve dil gelişimini teşvik amaçlı düzenli olarak serbest okuma saatleri ayarlanır. Öğrenciler geleneksel şiir canlandırma yarışması ve LP Magazine aracılığıyla yaratıcı projelerini okul topluluğu ile paylaşır.