Beden Eğitimi

Lise Beden Eğitimi derslerinde hedef; öğrencilerin bedensel ve sportif etkinlikleri gerçekleştirmek için gereken bilgi ve becerileri edinmiş, bedensel olarak sağlıklı ve zinde, serbest zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeyi bilen, öğrendiklerini kişisel gelişiminde ve yaşantısında olumlu olarak kullanan bireyler olarak görmektir.

Bunun yanında birçok branş ile ilgili yapılan uygulamalar  öğrencilerin kendilerine güvenen, ileri iletişim becerilerine sahip, saygılı , paylaşımcı, duygu  kontrolünü  yapabilen, gerektiğinde inisiyatif alabilen, farklılıklara saygı duyan  bireyler olabilmeleri için katkı sağlar.

Beden Eğitimi Dersleri dışında oluşturulan okul takımları; Okul Sporları resmi müsabakaları ve özel müsabakalarda okulumuzu temsil eder.

Okul Takımları:

• Atletizm (kız-erkek)
  • Futbol (kız-erkek)
  • Voleybol (kız)
  • Basketbol (kız-erkek)
  • Masa Tenisi (kız-erkek)
  • Yüzme (kız-erkek)
  • Artistik Cimnastik (kız)
  • Tenis (kız-erkek)

Bu takımların yanı sıra, okulda bulunmayan lisans desteği ile öğrencilerin yarışmalara katılımları sağlanan branşlar: Eskrim, Okçuluk, Ritmik Jimnastik, Kayak & Snowboard’dur.

Beden Eğitimi Bölümüne dahili 6275/6249/6303 numaralardan ulaşabilirsiniz.

MEB Beden Eğitimi Programı ve kazanımlarına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.