Modern Yabancı Diller

Koç Okulu Modern Yabancı Diller Bölümü; öğrencilerin yabancı bir dili anlayıp konuşmaya olumlu bir şekilde teşvik edildiği ve Fransızca, Almanca veya İspanyolca konuşulan ülkelerin kültürleri ve yaşam biçimleri hakkında bilgi edindiği zevkli ve kapsayıcı bir ortam sunar.

Vizyonumuz; dil öğrenen herkesin kendini karşılıklı saygının hakim olduğu çok-kültürlü bir dünyaya ait olan birer “Dünya Vatandaşı” olarak görmesini sağlayacak beceri ve özgüveni edinmesidir.

Modern Yabancı Diller Bölümü, öğretim ve öğrenmeye işbirliği içinde ve yaratıcı bir şekilde yaklaşan dokuz dinamik, tutkulu ve coşkulu uluslararası öğretmenden oluşur.

Dersler pek çok zevkli dinleme, okuma, konuşma ve yazma etkinliğini içeren çok çeşitli öğretim yöntemleri kullanılarak işlenir ve öğrenci merkezli öğrenme, planlamanın odağında yer alır.

Dil becerileri edinmenin temelinde dilbilgisi bulunur. Dilbilgisi bilen öğrenciler, daha doğru, özgüvenli ve akıcı bir şekilde konuşup yazabilir. Bu nedenle, dilbilgisi becerileri her konuda ayrı olarak öğretilir ve düzenli olarak tekrar ele alınır. Bölüm; 9.-11. sınıflardaki öğrencileri DELF, DELE veya FIT sınavlarına istedikleri seviyeden girmeye hazırladığı gibi, 11. sınıftan itibaren IB (Uluslararası Bakelorya) Dil B (ikinci dil) dersleri de sunar.

Bölüm, öğrencilere hem birlikte hem de bağımsız çalışabilmeleri için her derste fırsatlar sağlayarak, dil öğrenimini eğlenceli ve anlamlı hale getirmeyi hedefler. Modern Yabancı Diller Bölümünün bütün öğrencilerden beklentisi yüksektir ve öğrenme ortamı, farklı yeteneklere sahip tüm öğrencilerin katkısına açıktır; her bir öğrencimizin başarısına ayrı ayrı güveniriz. Başkalarından öğrenmeye değer verilen bir sınıf kültürü yaratmak için grup konuşmaları, düşünme ve canlandırma gibi çeşitli stratejiler kullanılır.

Modern Yabancı Diller Bölümü E Blok’ta yer almaktadır.