Kurumsal

Koç Okulu

Farklı kültürlerden gelen akademik bünyesi, çift-dilli eğitim programının kazandırdığı küresel bakış açısıyla Koç Okulu, akademik ve etik standartlar açısından en üst düzeydeki eğitim programını sürekli geliştiriyor. Anasınıfından 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerinin entelektüel ve insani niteliklerini geliştirerek, kendilerine güvenen, ahlaklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi dünya vatandaşları olmalarını amaçlıyor.

1988 yılında lise bölümü, 1998’de ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın sekiz yıllık kesintisiz eğitim programıyla ilköğretim okulu Vehbi Koç Vakfı tarafından kurulan Koç Okulu, kısa sürede Türkiye’nin en seçkin eğitim kurumlarından biri haline geldi.

2012 yılında MEB’in hayata geçirdiği 4+4+4 sistemine hızlıca uyum sağlayan okul, 2012-2013 eğitim yılında ilkokul, ortaokul ve lise olarak üç bölüme ayrılmış olsa da, K-12 eğitim felsefesini sürdürüyor ve 2016 yılından beri Koç Okulu adını taşıyor.

Vizyon

Koç Okulu Ana Sınıfından 12. Sınıfa kadar akademik ve etik standartları en üst düzeyde olan eğitim programı ile yurt içinde ve yurt dışında saygın ve örnek bir okul olmayı amaçlamaktadır.

Misyon

Koç Okulu küresel bakış açısına sahip bir Türk okuludur. Farklı kültürlerden gelen akademik bünyemiz, yenilikçi yöntemimiz ve ana sınıfından 12. sınıfa kadar bütünlük taşıyan çift dilli eğitim programımız; öğrencilerimizin entelektüel ve insani niteliklerini geliştirerek Türkiye ve dünya için, kendine güvenen, ahlaklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi vatandaşlar olmalarını amaçlamaktadır.